Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 6, 2010 in Politic | 1 comment

Motivatia care a stat in spatele faimoasei remanieri

„Populaţia este dispusă uneori să acorde credit cuiva pe care nu îl cunoaşte” declara dl. Videanu, fara pic de rusine (sigur, spunand, pe fond, un adevar). Dar oare acesta a fost adevaratul motiv al numirii unor persoane de care nu prea s-a auzit (poate si din cauza ca unii dintre noii ministrii au vorbit de 2 ori in Parlament….in 2 ani de zile!). Se pare ca da.

Este clar pentru toata lume ca remanierea de acum cateva zile nu a avut la baza mult anuntata si extrem de mult trambitata „analiza a indeplinirii obiectivelor pe fiecare minister, a competentei si profesionalismul titularului etc. etc”. Ati vazut o asemenea analiza? Nu. Credeti ca exista o asemenea analiza? Eu cred ca nu!

Este clar ca lumina zilei ca aceasta remaniere nu a avut nimic de-a face cu incompetenta sau profesionalismul celor schimbati sau a celor numiti. Dar cu siguranta are legatura cu luptele de influenta, de putere si/sau reasezare a diverselor grupari din PDL. Pana si noile numiri au tinut cont de algoritmul initial!  

Vor da noile numiri, descrise atat de corect de catre The Economist ca fiind o gala de Oscar la care pana si cei nominalizati au fost surprinsi pana la lacrimi de neasteptata numire, mai multa incredere mediului de afaceri? Vor stopa dezmatul pe bani publici (se pare ca pe noua lista de achizitii a Ministerului Educatiei se numara, cu titul obligatoriu, si cumpararea unor paupusi cu handicap…sigur pot intelege o anumita latura educativa a unei asemenea achizitii…dar nu pot sa nu ma intreb ca in aceasta perioada este o prioritate extrem de interesanta, nu?!)? Vor ajuta la redresarea economica? 

Ma tem ca nu….dar, ca la orice nou inceput de drum, si noii nominalizati au dreptul la o sansa sa demonstreze ca pot fi buni profesionisti si ca au fost numiti pentru competenta lor si nu pentru motive strict politice, de imagine PDL, asa cum marturiseste, cu atat de multa non salanta, dl. Videanu!

1 Comment

 1. doamna, e greu sa faci o remaniere cu 2 partide ostile in spate. Faptul ca oameni care ar fi capabili sa fie ministri mult mai buni se afla in alte partide e adevarat, dar se poate coopera? Ii doare pe vounu de bunastarea Romaniei din celelalte partide?
  Ar vrea PNL sau PSD sa se redreseze Romania cu PDL la putere dupa ce s-au pus in totala antiteza cu ei? Nu. Interesul lor este ca PDL sa esueze, cu ideea ca implicatiile le vor rezolva ei cand o sa vina la putere de unii singuri. Vreti sa-l vedeti pe Dan Diaconescu aliat cu PSD? Va dati dvs demisia in cazul asta, ca in caz de alegeri anticipate exact asta o sa se intample.
  Dumneavoastra sunteti una din singurele voci lucide din PSD, eu nu am cu cine vorbi de acolo (binenteles ca nu sunteti de acord, dar e opinia mea sincera) si priviti altfel lucrurile, nu pareti sa fiti prea afectata de orgoliul de partid.
  Cand toata opozitia zice: „Nu asa ba vitelor portocalii!” dumneavoastra ziceti: „Nu asa ba vitelor portocalii, uite cam asa trebuia sa faceti”.
  Asta e probabil si ceea ce va tine in spate pe la partid pe acolo.

  Eu am incredere in PDL. Dar stiti de ce? nu ca sunt ei chei de biserica si superprofesionisti, ci pentru casunt stransi cu usa, si asta ii forteaza sa puna pe planul 2 campania electorala si sa se apuce de taiat capete ca altfel au imbulinat-o.

  Au crescut exporturile, stiati?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.