Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 15, 2010 in Politic | 11 comments

Motiunea a picat

la doar 8 voturi diferenta (228 pentru, 197 impotriva iar conform reguli majoritatii trebuiau 236 ca motiunea sa treaca). Guvernul ramane in functie. Salariile si pensiile taiate! Poate totusi Boc si ai lui au inteles ceva din ziua de astazi, desi ma indoiesc!

PS: Motiunea a picat cu „guma de mestecat, creta si piramidon”. Ca sa vezi cat de curajosi sunt unii! Jalnic, absolut janic!

11 Comments

  1. Au inteles ca pot sa-si bata joc in continuare, asta au inteles.

  2. Vot secret!? Ca american simplu nu prea inteleg ideea asta de democratie sofisticata europeana! Eu vreau sa stiu in orice moment ce voteaza omul pe care l-am trimis sa ma represinte. In USA nu exista vot secret multumesc cerului.
    In plus pare-se ca votul secret in R are si o imbunatatire de tip mioritic gen „”arata ma bilele ca daca nu te rup””. Recunosc ca mi-e greu sa inteleg democratia de tip european …

    • marian
      ai dreptate

  3. Ana,
    236-228=8 (scuza-ma sint inginer). Parca in final au fost 231 deci intr-adevar 236-231=5

    • marian
      scuze …graba

  4. Doamna Ana, chiar credeti ca reusita initiativei celor 2 partide din opozitie, PSD, respectiv PNL ar fi fost de vreun ajutor pentru economia romaneasca? Nu ma pot lauda cu vreo recunoastere oficiala in ale economiei, dar din ceea ce cunosc eu, exista 2 probleme mari si late pe care vad ca nimeni nu le dezvolta:
    1) In ultimii 4-5 ani, tara noastra a cunoscut o dezvoltare fara precedent din `90 incoace. Evolutia sistemului bancar, cresterea castigului populatiei, tehnologizare masiva a tarii (indiferent ca este vorba de laboratoarele de informatica din scoli sau de aparitia calculatoarelor in satele uitate de lume), inclinarea axei preferentiale catre consum „la maximum”, etc. Aceasta dezvoltare ar fi trebuit sa aiba in spate o crestere economica fara precedent din `90 incoace si o crestere a productiei generale a tarii. Insa, umila mea parere este ca ne-am comportat ca pustanii aceia care afiseaza pe net poze cu teancuri de bani, insa banii respectivi vin din vreun credit luat de parinti pt mobilarea casei. Sper sa intelegeti „metafora”. Date fiind acestea, mi se pare normal ca acum sa tragem cu totii ponoasele acestei evolutii fortate, fara a avea o baza economica si productiva care sa o sustina.
    2)Nu sunt un sustinator al actualei guvernari, defapt nu sunt sustinatorul nimanui din lumea politica, dar de ce se incearca inducerea unei imagini negative a actualei guvernari si a unei imagini pozitive a opozitiei? Daca opozitia tot este o entitate care este disperate de binele populatiei, de ce nu se aseaza la masa negocierilor cu actuala guvernare si sa propuna solutii BUNE pentru redresare economica si „nemaltratare” a populatiei. Parerea mea personala este ca indiferent de cine ar fi la putere, fie ca e vorba de PD-L, fie ca e vorba de PSD sau PNL, tot aceeasi soarta vom avea.
    Cu stima, Valentin M

    • Vali
      in primul rand bine ai venit pe acest blog. Corect observatia ta ca in ultimii ani am avut o crestere economica bazata numai pe consum…de fapt insusi modelul economic promovat (de toti in ultimii 20 de ani!) a fost gresit si nesustenabil pe termen mediu si lung, economic vorbind. Am si scris un post mai vechi in care lansam intrebarea daca avem curajul sa schimbam ADN-ul economico-financiar!? Sincer, cu exceptia unor foarte putini politicieni (care inteleg economie) nu exista acest curaj asa ca observatiile tale sunt pe fond corecte pana cand nu vom avea acest curaj de schimbare a insusi modelului economic-financiar- social.
      Personal nu am fost si nu sunt pentru taierea pensiilor (cu acelasi procent indiferent de suma) Sunt alte solutii pentru acoperirea deficitului bugetar si tu stii asta.

      • Schimbarea la care faceti referire, schimbare necesara de altfel, nu va putea fi niciodata aplicata atata timp cat exista conflictul de interes bine cunoscut de la putere si atat timp cat noi nu putem schimba nici macar un pic mentalitatea romanului de rand. Cum sa-i explici romanului ca televizorul LCD nu ar trebuii luat pe credit ci cu bani economisiti?
        Tiind sa cred ca doar aparitia unei noi generatii de politiceni, care sa ajunga in pozitii care sa le ofere puterea pentru a face ceva in legatura cu asta, ar putea schimba ceva.
        In legatura cu acoperirea deficitului bugetar, desigur ca exista si alte solutii. Dar vedeti dvs., actualele solutii (reducerea pensiilor si a salariilor bugetarilor) nu deranjeaza pe cei cu putere. Celelalte solutii, majoritatea ar deranja pe cei cu putere, asa ca facem ce simt mai bine: lovim pe cel care nu poate sa riposteze si sa te loveasca la randul lui.

  5. Nicio indoiala ca reducerea salariilor, si mai ales a pensiilor, are consecinte f f dure. Dar care ar fi fost alterntiva? Eu nu am reusit sa „aud” de o alternativa concreta si seriosa (in afara ca D.Patriciu ar mai vrea un rind de privatizari-si aici vedem de ce era el asa de motivat la alegeri).
    Dimpotriva. Care e alternativa PSD?
    Eu il vad pe E.Boc si PDL gata sa-si sacrifice realegerea pt ca realitatea o cere. E prima data dupa ’89. Stingaci, da, dar curajos si responsabil. Se poate reprosa ca se foloseste prilejul crizei pt a reforma statul (o reforma dubla).

    Opozitia se face ca ploua, iar retorica lor nu e una simbolica. E ipocrizie sa foloseti o criza pt a marca politic cind stii ca probabil, la putere find, ai fi nevoit sa faci acelasi lucru.

    Ce face V.Ponta si PDS daca ar avea Putera miine? Ignora FMI si conditiile impuse pt imprumut? Sau chiar imprumutul? Ne imprumutam din China? De pe piata de capital/banci? Platim 100% salarii din nimic?

    P.S. Chiar daca gestul T.Trandafir e bine motivat e total inacceptabil sa votezi impotriva propriului partid la un vot de neincredere.

    • Tio
      nu cred ca poti fi de acord cu taierea pensiilor, la acelasi procentaj indiferent de suma?! Cand stii foarte bine ca sunt alte solutii pentru acoperirea deficitului bugetar. Sper ca aceasta motiune sa nu fi fost un exercitiu de imagine. Nu ignora nici potentialul de dezvoltare a relatiilor bilaterale cu China (vezi ca zilele acestea China se uita serios sa investeasca in Grecia, la fel SUA au cerut ajutor si implicare Chinei). China este si va ramane un jucator important pe scena internationala si noi ar trebui sa cultivam bunele relatii pe care le-am avut cu ei. Cat despre Teo, marturisesc ca am fost surprinsa (neplacut) de showul facut de ea in Parlament (gestul ala de final gen yees!!). Am felicitat-o pentru ca a avut curaj sa nu fie inregimentata…votul pana la urma trebuie sa fie dictat de constiinta fiecaruia (pe baza intereselor cetatenilor pe care ii reprezinti – cam asta inseamna uninominal nu?) nu de cum dicteaza partidul. Dar, recunosc ca tot showul votului in sine mi-a displacut total si m-am gandit daca cumva nu a fost, asa cum a spus si Draghi, doar o strategie personala!

  6. Nici nu ma bucur, nici nu ma intristez, (vis a vis de motiune)ci sunt ingrijorat si ingindurat ….

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.