Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 19, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua o vizită de lucru la Viena

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua o vizită de lucru la Viena

ANUNȚ DE PRESĂ

  

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, va efectua, în perioada 19-20 aprilie a.c., o vizită de lucru la Viena, în cadrul căreia va avea întrevederi cu Michael Linhart, secretar general în cadrul Ministerului pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe, cu Bernhard Wrabetz, consilierul diplomatic al cancelarului Christian Kern precum și cu Sebastian Kurz, ministrul federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe.

Oficialul român va avea schimburi de opinii pe teme prioritare aflate pe agenda europeană, printre care viitorul Europei, inclusiv din perspectiva rezultatelor Summit-ului de la Roma din 25 martie a.c., negocierile privind Brexit, securitatea internă a UE și funcționarea spațiului Schengen, politica de extindere și viitorul politicilor tradiționale ale Uniunii Europene în orizontul post-2020. De asemenea, vor fi abordate aspecte privind cooperarea între Austria și România, în perspectiva exercitării de către cele două state a Președinției Consiliului UE, în semestrul II 2018 (Austria) și semestrul I 2019 (România).

“Consultările de la Viena vor reprezenta un nou prilej pentru reconfirmarea atașamentului pro-european și a angajamentului ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european, din perspectiva dezbaterilor curente privind viitorul Uniunii Europene. Voi sublinia, în acest sens, importanța pe care România o acordă asigurării unei abordări unitare și incluzive în negocierile viitoare și a respectului pentru Tratatele europene, pentru valorile, principiile, drepturile și libertățile fundamentale statuate de acestea. România consideră prioritară  cooperarea cu Austria, atât în perspectiva procesului de reformă al Uniunii Europene, cât și în pregătirea Președinției române a Consiliului Uniunii Europene”, a evidențiat ministrul Ana Birchall înaintea plecării spre Viena.

Deplasarea la Viena se înscrie în linia demersurilor de consolidare a consultării și cooperării cu reprezentanții statelor membre ale UE, în contextul complex actual la nivel european și, în mod deosebit din perspectiva pregătirilor pentru preluarea, de către România, a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41481

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.