Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 5, 2017 in Economic, Politic | 0 comments

Memorandum pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi un Memorandum privind aprobarea politicii publice pentru implementarea Programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA”. Prin acest Memorandum se pun bazele unui program multianual de încurajare și stimulare a IMM-urilor, urmând ca acestea să beneficieze de facilități de garantare de către stat pentru împrumuturile acordate de către instituțiile de credit, ceea ce înseamnă îmbunătățirea accesului la finanțare al IMM-urilor.

Vizăm prin această politică un sector economic ce cumulează 99% din firmele din România, producând 60% din PIB-ul țării și angajând 60% din forța de muncă de pe piața românească. Așa cum am promis în fața alegătorilor, stimularea inițiativei private, înființarea mai multor startup-uri și creșterea competitivității acestora, astfel încât să avem noi locuri de muncă bine plătite în economie, sunt între principalele obiective din programul nostru de guvernare. IMM INVEST ROMÂNIA se preocupă îndeaproape de aceste aspecte, introducând în categoria beneficiarilor eligibili și a startup-urilor, urmărind obiectivul strategic de a consolida sectorul IMM.

Cu fiecare săptămână care trece, dovedim că implementăm punct cu punct programul de guvernare pentru care am fost votați, în care am cuprins măsuri prin care sprijinim dezvoltarea unei clase de mijloc puternice și mult mai numeroase. Obiectivul nostru este ca fiecare român care muncește din greu, contribuind la creșterea economică a României, se beneficieze concret, să simtă în propriul buzunar veștile bune din economie.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.