Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 6, 2016 in Comunicate, Cultural, Politic, Social | 0 comments

Măsurile propuse în domeniul Educaţiei de Partidul Social Democrat vin în sprijinul creşterii calităţii sistemului de învăţământ şi al accesului copiilor la educaţie, tocmai pentru că cea mai bună zestre pe care o dăm copiilor noștri este educația

PSD-logo1

Ana Birchall: Măsurile propuse în domeniul Educaţiei de Partidul Social Democrat vin în sprijinul creşterii calităţii sistemului de învăţământ şi al accesului copiilor la educaţie, tocmai pentru că cea mai bună zestre pe care o dăm copiilor noștri este educația

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În contextul campaniei electorale care a debutat pe 11 noiembrie, deputatul PSD Ana Birchall a prezentat românilor din Vaslui principalele măsuri ale Partidului Social Democrat în domeniul Educaţiei. Majorarea veniturilor în Educaţie, dezvoltarea infrastructurii şcolare, creşterea accesului copiilor la o educaţie de calitate şi prevenirea abandonului şcolar, cu accent pe regiunile şi familiile defavorizate reprezintă doar câteva dintre măsurile cuprinse în programul cu care social-democraţii vin în faţa românilor în alegerile din acest an.

În întâlnirile pe care le-a avut cu vasluienii, Ana Birchall si echipa PSD a susţinut că Partidul Social Democrat promovează și susține măsuri economice care să asigure în România creştere economică care să se regăsească în buzunarele românilor: “Măsurile propuse de noi în domeniul Educaţiei vin în sprijinul creşterii calităţii sistemului de învăţământ şi al extinderii accesului copiilor la educaţie, tocmai pentru că cea mai bună zestre pe care o dăm copiilor noștri este educația. PSD va continua politica de creştere a salariilor bugetarilor, la fel cum am făcut şi până acum, iar Educaţia ocupă un rol central în programul nostru de guvernare. De aceea, între măsurile pe care noi le propunem aş aminti: creșterea cu 80% în următorii ani a salariilor personalului didactic și nedidactic raportat la anul 2016, construcția a 2.500 de creșe și grădinițe, extinderea programelor ‘O masă caldă’ pentru fiecare elev și ‘Școală după școală’, creșterea burselor pentru studenți la 125 ron/student (beneficiari 135.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi), acces la facultate pentru tinerii din zonele defavorizate – 10% locuri rezervate pentru tinerii proveniți din bazine sociale defavorizate, creșterea burselor sociale de la 360 lei/lună astăzi la 700 lei/lună de la 1 iulie 2017 (50% din salariul minim), transport gratuit pentru elevi și studenți, precum şi alte măsuri pentru dezvoltarea acestui domeniu vital pentru România”, a declarat deputatul social-democrat Ana Birchall.

Una dintre problemele stringente cu care se confruntă sistemului românesc de învăţământ, în special în zonele defavorizate, este rata ridicată a abandonului şcolar. Deputatul PSD de Vaslui, Ana Birchall, a vorbit despre iniţiativele susţinute în mandatul ei pentru a asigura şi facilita accesul copiilor la educaţie, în special pentru copiii din familiile sărace. “În primul mandat de parlamentar, una dintre principalele mele preocupări a fost ca în fiecare din cele 20 de comune care alcătuiesc Colegiul 5 Vaslui, pe care îl reprezint în Camera Deputaţilor, să existe cel puţin un microbuz care să le asigure copiilor transportul la şcoală. Prin colaborarea strânsă cu Guvernul, Consiliul Judeţean Vaslui şi administraţiile locale, am reuşit ca toate comunele din colegiul meu să fie incluse în programul naţional pentru transportul elevilor din mediul rural”, a declarat Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui.

“De asemenea, în ce priveşte stimularea participării la învățământul preşcolar a copiilor provenind din familiile defavorizate, împreună cu Adrian Solomon, Irinel Stativă și colegii și colegele deputați PSD m-am luptat pentru implementarea programului prin care fiecare copil care merge la gradiniță să primească un tichet social, asigurându-ne astfel că nu mai există niciun copil care să nu urmeze o formă de învățământ preșcolar”, a mai susţinut deputatul Ana Birchall.

În încheiere, deputatul PSD Ana Birchall a reiterat importanța investiției în educație ca premisă de dezvoltare a României prin generațiile viitoare. Educația este, în opinia deputatului social-democrat, un domeniu strategic de a cărui dezvoltare pe termen mediu și lung depinde viitorul nostru ca neam în Europa și în lume: “Accesul la educație nu este o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri din prima și până în ultima zi de şcoală. Fiecare leu alocat pentru o educație mai bună, pentru accesul la educație al unui copil, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiție în prezentul, dar mai ales în viitorul copiilor noştri. Am susținut și voi susține mereu că este extrem de important pentru viitorul nostru ca națiune să facem tot ce ne stă în putință pentru a crește standardele sistemului de educație. Investiția în educatori, învățători și profesori este o investiție în educația copiilor noștri, iar educația este piatra de temelie pe care ne clădim viitorul. Cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm copiilor noştri este educaţia şi accesul la educaţie!”

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.