Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 18, 2017 in Economic, Politic, Social | 0 comments

Măsuri în sprijinul iubitorilor de sport din România adoptate astăzi de Guvern

În ședința de astăzi, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care vine în sprijinul iubitorilor de sport din România, fie că vorbim despre sportivi de performanță sau amatori. Prin ordonanța adoptată se aduc modificări Legii educației fizice și sportului, necesare pentru a crea un context adecvat în vederea bunei organizări și a finanțării sportului de performanță.

Astfel, sunt create premisele introducerii contractului de activitate sportivă care poate fi încheiat între un sportiv de performanță sau amator și o structură sportivă. Mai mult, actul normativ reglementează principiile prin care autoritățile publice locale pot acorda sume de la bugetul local pentru finanțarea programelor sportive și premierea performanțelor sportive deosebite.

Am făcut astăzi un prim pas hotărâtor pentru a readuce sportul românesc acolo unde îi este locul, în elita mondială. Trebuie să oferim acces la educație fizică și sport fiecărui copil, indiferent de mediul din care provine, pentru ca talentul său să fie valorificat aici, în România. Prin măsurile propuse în Programul de guvernare pe care îl implementăm punct cu punct, ne asigurăm că fiecare român pasionat de sport este încurajat și sprijinit de statul român pentru a performa. Sportivii cu rezultate deosebite sunt printre cei mai bun ambasadori pe care îi poate avea România peste hotare.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.