Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 29, 2016 in Comunicate, Cultural, Politic, Social | 0 comments

Mă bucur că, prin votul dat astăzi de colegele și colegii mei din Senatul României, am definitivat procesul de ratificare al unui tratat internațional ce așază România între statele care luptă pentru combaterea flagelului violenței

official

Ana Birchall: Mă bucur că, prin votul dat astăzi de colegele și colegii mei din Senatul României, am definitivat procesul de ratificare al unui tratat internațional ce așază România între statele care luptă pentru combaterea flagelului violenței

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul PSD Ana Birchall a susținut de la tribuna Senatului necesitatea ratificării cu celeritate a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii şi a violenţei domestice, cunoscută şi sub numele de Convenţia de la Istanbul. “Cred că era și de datoria noastră, a Parlamentului, să transformăm cât mai curând un reper istoric pentru România în voință politică și, de aceea, prin votul dat astăzi în  Senatul României, camera decizională pentru acest proiect legislativ, am definitivat procesul de ratificare al unui tratat internațional care, cu siguranță, așază România între statele care luptă pentru combaterea flagelului violenței. Vreau să mulțumesc domnului Președinte al României care a înțeles importanța ratificării cât mai urgente a Convenției de la Istanbul, colegelor și colegilor mei deputați și senatori, instituțiilor cu rol executiv în acest proces, reprezentanților societății civile și ONG-urilor care m-au sprijinit, încă din 2014, pentru ca România să devină o voce avizată în combaterea violenței prin ratificarea Convenției de la Istanbul”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

În alocuţiunea ei, Ana Birchall a subliniat necesitatea adoptării acestui proiect legislativ, pentru că şi România se numără, din păcate, printre ţările care se confruntă cu consecinţele distrugătoare ale violenţei, pornind de la violenţa domestică, violenţa împotriva femeilor sau violenţa împotriva copiilor. “Violenţa împotriva femeilor a reprezentat în ultimele decenii unul dintre fenomenele cu cele mai grave consecinţe asupra dezvoltării armonioase a unei societăţi, întrucât nu afectează doar o anumită categorie socială sau o anumită regiune, ci poate afecta orice persoană, din orice colţ al lumii. Pentru toate femeile care din păcate încă se simt în nesiguranţă în propria casă sau pe stradă din cauza oricărui tip de violenţă, Convenţia de la Istanbul este un instrument foarte important de protecţie”, a susţinut Ana Birchall.

În final, Ana Birchall a salutat adoptarea de către Senatul României a acestui important proiect legislativ pentru toate femeile din România şi a precizat că votul din plen a reprezentat încununarea unui efort susținut și concentrat în îndeplinirea unui obiectiv important al său în calitate de parlamentar de referinţă al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenţei împotriva femeilor. “Mă bucur că, alături de legea egalităţii de şanse, iniţiată de mine, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedinte, care a eliminat inclusiv violenţa economică împotriva femeilor instituind respectarea principiului unei remuneraţii egale pentru muncă de valoare egală, astăzi, prin semnarea şi ratificarea de către Senat a Convenţiei de la Istanbul, toate eforturile instituţionale şi personale au dat rezultate. Astăzi se încununează un proiect important început la 27 iunie 2014 în care am pus mult suflet, energie și competență pentru a-l vedea realizat. România se obligă astfel să schimbe legile, să introducă politici publice mai cuprinzătoare şi să aloce resursele necesare pentru a crea o zonă de toleranţă zero faţă de violenţa de orice fel împotriva femeilor: fizică, psihică, emoţională, economică, dar şi sub forma discriminării pe piaţa muncii. Prin votul de astăzi oferim tuturor femeilor din România un frumos mărțișor acum la începutul primăverii, un NU hotărât împotriva violenţei de orice fel, tocmai pentru că violenţa naşte violenţă”, a concluzionat deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.