Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 18, 2016 in Comunicate, Politic, Social | 1 comment

Lupta începută acum doi ani în Parlament, prin proiectul de lege inițiat de mine, susţinut de preşedintele Liviu Dragnea și semnat de majoritatea grupului parlamentar PSD pentru sprijinirea celor care și-au văzut amanetat viitorul, s-a încheiat astăzi cu un succes: adoptarea Legii conversiei creditelor în franci elvețieni la curs istoric

AB_official

Ana Birchall (PSD): Lupta începută acum doi ani în Parlament, prin proiectul de lege inițiat de mine, susţinut de preşedintele Liviu Dragnea și semnat de majoritatea grupului parlamentar PSD pentru sprijinirea celor care și-au văzut amanetat viitorul, s-a încheiat astăzi cu un succes: adoptarea Legii conversiei creditelor în franci elvețieni la curs istoric

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi cu unanimitate de voturi proiectul legislativ privind conversia creditelor în franci elvețieni, proiect inițiat de deputatul PSD Ana Birchall în februarie 2014. În dezbaterile din plen și din comisii au fost eliminate amendamentele care prevedeau pragul de 250.000 de CHF împrumutați pentru cel care solicită conversia, omiterea celor care au făcut deja conversia la propunerea băncii sau realizarea conversiei prin hotărâre judecătorească. În acest fel multe dintre restricțiile care excludeau o parte importantă dintre cei care au contractat un credit în CHF au fost eliminate: „Mă bucur că lupta pe care am început-o acum doi ani în Parlament, prin proiectul de lege inițiat de mine, susţinut de preşedintele Liviu Dragnea și semnat de majoritatea grupului parlamentar PSD pentru sprijinirea celor care și-au văzut amanetat viitorul, s-a încheiat astăzi cu un succes: adoptarea Legii conversiei creditelor în franci elvețieni la curs istoric, așa cum au solicitat debitorii. Salut de asemenea decizia Legislativului de a respinge amendamentele cu privire la pragul de îndatorare, la limita creditului contractat sau la modul în care este efectuată conversia, pentru că nu poți sancționa pe cei care au făcut eforturi și sacrificii pentru a-și putea plăti ratele sau pe cei care au luat un credit cu bună-credință pentru a-și cumpăra o locuință”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall, inițiatorul legii.

În alocuțiunea susținută în plenul Camerei Deputaților, Ana Birchall a mulțumit tuturor celor care i-au au fost alături pe parcursul celor doi ani în care proiectul legislativ a ajuns în forma propusă spre adoptare: „Votul dat astăzi de plenul Camerei Deputaților este un semnal prin care noi, parlamentarii, arătăm că ne pasă de cei mulți și reprezintă o reparație morală și socială a unor nedreptăți la care au fost supuși românii și familiile lor prin contractarea unor produse financiare toxice vândute de unele bănci. Mulțumesc domnului președinte Liviu Dragnea și colegilor din PSD care mi-au fost alături și m-au susținut pe tot parcursul legislativ al acestui proiect, în discuțiile și în întâlnirile din ultimii ani cu sistemul bancar, cu reprezentanții BNR și cu cei ai consumatorilor de credite pe marginea proiectului legislativ. Mulțumesc reprezentanților Grupului Clienților cu Credite în CHF (GCCC) și Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), în frunte cu domnul Alin Iacob, care mi-au fost alături în această bătălie deloc ușoară, precum și tuturor oamenilor care mi-au transmis în acești doi ani de zile mesaje de încurajare și de susținere. Sunt mulțumită că am putut face ceva pentru ca miile de români aflați în necaz financiar să nu mai stea cu frica în sân că își pierd agoniseala de o viață. Cred că și prin munca depusă de mine timp de doi ani de zile foarte mulți români vor avea șansa la o nouă viață, la un viitor mai bun și la un strop de speranță după calvarul la care au fost supuși”, a declarat inițiatorul legii, deputatul PSD Ana Birchall.

1 Comment

  1. MULTUMIM din suflet pentru ceea ce ati facut pentru noi,MULTUMIM pentru ca ne-ati fost alaturi si ne-ati sustinut pana la sfarsit, MULTUMIM ca ne-ati inteles si ne-ati ajutat si speram ca cosmarul nostru va lua sfarsit cat de curand.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.