Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 22, 2016 in International, Politic | 0 comments

„Luna securității cibernetice”

Luna octombrie a fost declarată la nivel european „Luna securității cibernetice”, context în care se fac demersuri pentru sporirea nivelului de conștientizare în rândul opiniei publice cu privire la complexitatea și gravitatea provocărilor pe care le presupune interacțiunea cu mediul virtual.

În acest interval, poliţiştii vasluieni, în colaborare cu specialişti din cadrul structurii de combatere a criminalităţii organizate, desfășoară activități specifice de prevenire pentru protecţia minorilor privind siguranţa pe reţelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor şi comerţul electronic.

Susțin pe mai departe eforturile autorităților din România spre a limita efectele criminalității informatice, astfel că recent am adresat de la tribuna parlamentului un îndemn pentru adecvarea cadrului legislativ aferent și sprijinirea instituțiilor cu vocație în acest domeniu.

Mai mult, în grupul de lucru pentru elaborarea programei susţin nevoia introducerii în curricula școlară a elementelor de securitate cibernetică la disciplina Informatică și Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC), tocmai pentru că este un domeniu de maximă importanță.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.