Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 6, 2009 in Politic | 9 comments

Liviu Negoita noul premier desemnat

Liviu Negoita

este cu siguranta un primar apreciat in sectorul 3 si nu numai….dar nu cumva aceasta nominalizare este doar o miscare a lui Basescu pentru a recastiga Bucurestiul pierdut??!! Voi ce parere aveti?

9 Comments

  1. Este clar ca Basescu exploateaza nume cu ecou pozitiv din PD-L. Iar primarul Negoita este o personalitate locala la Buc, nu si la nivel national, deci este un mesaj catre bucuresteni dar si catre clasa politica aglomerata la Bucuresti. BTW, si Parlamentul e situat in sectorul 3, nu? oricum, pe aproape. Sectorul 3 e inima capitalei, pe ale carei trotuare ne impiedicam din cauza gropilor, pe ale carei strazi ne stricam suspensiile la masina, este locul unde mahalaua e gazduita in centrul istoric.
    Negoita e echivalentul edilului din City-ul londonez. Deci prin importanta locului, poate fii considerat chiar o personalitate la nivel national,
    dar nu e din simplu motiv ca zonele Centrul Civic, Universitate, Centrul Istoric, Unirea etc nu-s tratate la nivelul la care ar merita.
    Cred ca Basescu l-a numit pt importanta locului pe care Negoita il conduce(si bineinteles pt ca e PD-L-ist), sperand ca va avea rezonanta in toata tara, cel putin intre politicieni. De fapt a incercat sa-l cloneze pe Iohannis cum s-a mai zis.
    Ce ar putea fii primaria sectorului 3:
    http://en.wikipedia.org/wiki/City_of_London_Corporation
    Citez din responsabilitatile oficialilor din City:
    – to promote the city as the world’s leading international financial and business centre;
    – to provide local government services;
    – and to provide a range of additional services for the benefit of London
    Pai nea’ Negoita se ocupa doar de punctul 2, dar cred ca are fonduri sa le rezolve pe toate 3: de ce nu muta rromii din centru, promovand acea zona exclusiv ca centru istoric si cu banii obtinuti sa le construiasca si amaratilor locuinte sociale la marginea orasului si de de ce nu face din bulevardele Regina Elisabeta si Carol centru financiar si de bisnis pt Europa centrala si de est?
    PS: D-le Primar, la toaleta publica gratuita de la metrou Universitate nu mai e sapun:((

    • ovidiu ca intotdeauna multumesc pt post…bine argumentat, de substanta

  2. Astăzi l-am ascultat pe Gigi Becali la Realitatea TV. La finalul emisiunii mă gândeam că a avut nişte reacţii la capcanele domnului Dumitrescu de mult mai bun simţ decât mulţi oameni cu pretenţii în politica românească, chiar dacă la un nivel de om obişnuit (ceea ce, în anumite condiţii, ar putea fi şi un avantaj). Parcă induce o reflecţie vis-a-vis de nivelul la care a ajuns politicianismul zilei de astăzi.

    Domnul Negoiţă face un gest sinucigaş din punct de vedere politic acceptând să fie nominalizat astfel, indiferent dacă va fi sau nu votat de parlament. Popularitatea domniei sale în sectorul 3 şi, în general în Bucureşti, se datorează faptului că a condus sectorul stând departe de viaţa politică, nu a înjurat pe nimeni, nu a apărut la televizor… şi sectorul arată bine, chiar dacă s-au cheltuit sume exorbitante pe fântâni şi alte obiecte de peisagistică. Domnia sa a fost votat mai ales pentru că populaţia în percepe ca pe un primar apolitic.

    PD-L însă nu a ratat ocazia de a-l scoate la înaintare pentru alegeri, domnul Negoiţă fiind silit să facă giumbuşlucuri şi alte lucruri care se fac în campanie. Acest gest însă pune capac la toate pentru că, pe de o parte, în caz că este ales primar trebuie să renunţe la cel puţini 2 ani la primărie câştigaţi cu greu, dar va avea o nouă imagine, una naţională, care se va degrada extrem de rapid.

    • Bibliotecaru
      Gigi Becali nu este un om lipsit de inteligenta si adevarul este ca are un suflet bun si e sincer….daca nu ar avea acele excese de comportament ….

    • Bibliotecaru
      inclin sa cred ca ai drepate in analiza ta referitoare la Liviu Negoita….miroase mai mult a manevra de campanie pt recuperarea electoratului bucurestean.

  3. importiva lui negoita deja s-a declansat o campanie.

  4. Basecu si-a pierdut si ultimul neuron in lupta cu “profesorul”. I-a placut lui cum arata Sectorul IV si s-a gandit sa ii puna primarul prim-ministru. Numa ca in loc de Piedone, a venit finu’ lu’ Videanu. Incurcate sunt caile Domnului… 😆

    Altceva… Daca Negoitza e nascut in ‘62, atunci ar fi trebuit sa termine liceul in ‘80-’81. Cand a intrat el la faculta’ daca abia in ‘90 a terminat-o? A facut armata “la trupa”? Sau a ramas repetent pe rupte? (ca vad ca mai nou asta e nivelul maxim pe care il mai putem spera pentru conducerea Romaniei – hony soit qui mal y pense)

    Ana, Bibliotecaru, a zis Ion Tziriac ieri o chestie faina, care se potriveste bine lui Becali. In Romania avem mai multi oameni cu bani decat bogatzi… Si vorba americanului cand vine vorba de „new money” – easy come, easy go…

  5. @ Draghi Puterity
    Bogăţia lui George Becali, asemeni multor altora care sunt prin topul revistei Capital, este de carton. Ei aparent au foarte mulţi bani, trăiesc pe picior mare, cheltuie trei sau patru milioane de euro pe an, bogăţia lor constă însă numai în sărăcirea lor. Dacă am 10 apartamente pe care le închiriez, bogăţia mea constă în 3000 de euro pe lună luaţi drept chirie (sau cât sunt chiriile, că nu am nici o idee), bani din care trebuie să funcţionez, să trăiesc şi să menţin şi cele 10 apartamente în stare rezonabilă.
    Din 10 case pot să-mi achiziţionez foarte simplu un elicopter, vând un apartament şi, cu banii pe el, iau un elicopter, dar eu nu voi mai câştiga 3000 de euro pe lună din chirii ci doar 2700 de euro, adică sărăcesc. Bogăţia se referă nu la nivelul capitalului, aşa cum consideră revistele, pentru că este un capital al afacerii şi nu o bogăţie personală. Bogăţia se referă la capacitatea de extrage în interes propriu o parte din profit (o parte se duce în refinanţarea afacerii). Oamenii bogaţi nu sunt deci cei care au multe, oameni bogaţi sunt cei care au profituri mari. Or în zona profitului mare nu putem vorbi despre oameni de afaceri ci de speculanţi de afaceri.

    Un om de afaceri onest nu va avea o maşină mai scumpă de 10 mii de euro şi nici va locui într-un palat, pentru că nu pentru asta munceşte ci pentru funcţionarea afacerii. Iată de ce oamenii de afaceri adevăraţi par excentrici prin faptul că nu-şi afişează bogăţia.

    Pentru că a căzut piaţa imobiliară, averea domnului Becali estimată la un miliard, a căzut brusc la câteva sute de milioane, şi acele blocate, pentru că nu le poate vinde…

  6. @Draghi
    Ai vazut ce voce are? Poate are o strategie speciala de depasire a crzei doinind cu foc:P
    PS: Oamenii saraci dar cu bani se numesc ciocoi parca..;)

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.