Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 29, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Liderii europeni sunt alături de Victor Ponta în campania pentru prezidenţiale

DECLARAȚIE DE PRESĂ

“Liderii europeni găsesc în România un partener stabil şi consecvent. Aşteptările Europei de la noi sunt mari pentru anii ce urmează şi din această perspectivă susţinerea marilor lideri europeni pentru Victor Ponta este puternică” a afirmat Ana Birchall.

„Lista numelor mari din Europa care îl susţin pe Victor Ponta pentru asigurarea unei victorii în campania pentru prezidenţiale este impresionantă. Preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, Președintele PES Serghei Stanisev, Președintele Grupului S&D din Parlamentul European Gianni Pittella, Vice-cancelarul Germaniei Sigmar Gabriel, Prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă, Prim-ministrul Cehiei Bohuslaw Sobotka, fostul Prim-ministru al Belgiei Elio di Rupo  şi Prim-ministrul Slovaciei Robert Fico, ca să dau numai câteva exemple, toţi sunt alături de Victor Ponta şi de PSD în aceste alegeri pentru că înţeleg că au nevoie de un partener stabil în România cu care pot să dezvolte proiecte diplomatice şi economice pe termen lung” a mai spus Ana Birchall, Înalt Reprezentant al Primului Ministru Victor Ponta pentru Afaceri Europene şi parteneriat cu SUA.

„Rezultatul unei politici externe coerente şi principiale pe care premierul Victor Ponta a dezvoltat-o în ultimii ani se poate măsura în susţinerea pe care acesta o primeşte din partea unor lideri europeni importanţi. Prin comparaţie, Klaus Iohannis se laudă cu sprijinul sigurului europarlamentar german care a cerut amprentarea românilor care călătoresc în străinătate, Elmar Brock” a continuat deputatul PSD Ana Birchall.

“Constanta susținere din partea lui Victor Ponta pentru activitățile Policy Network – cea mai prestigioasă rețea a liderilor progresiști și social democrați din întreaga lume, inclusiv prin participarea sa la evenimentele „Progressive Governance” cum ar fi Conferința din Oslo, capitala Norvegiei, organizată sub înaltul patronaj al Primului Ministru al Norvegiei și actualul Secretar General al NATO Jens Stoltenberg ne-au dat ocazia să ne afirmăm în comunitatea internațională cu un lider tânăr, cu potențial și cu viziune progresistă pentru România. Organizarea la București a evenimentului „Agenda progresistă pentru viitor” este un alt exemplu al deschiderii lui Victor Ponta către comunitatea internațională, fapt remarcat și de invitatul special al acestui eveniment, Lordul Peter Mandelson, unul din membrii fondatori ai Policy Network și președinte de onoare al acestei rețele” a subliniat Ana Birchall.

„În Europa se deschide un capitol nou politic. O nouă Comisie Europeană, susţinută de un nou Parlament European. Este foarte bine că şi România va avea în sfârşit un nou model de preşedinte la Cotroceni care nu ne va face de râs, care va da dovadă de respect şi care ne va reprezenta cum se cuvine pe plan internaţional, în persoana lui Victor Ponta” a concluzionat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.