Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 12, 2015 in Politic | 0 comments

Liberalii ne arată că nu sunt în stare să facă opoziţie aşa cum ar trebui şi că nici măcar nu înţeleg cum funcţionează o democraţie

61600020

Prin moţiunea de cenzură pe care au depus-o în Parlament, liberalii ne arată nu doar că nu au niciun fel de proiect pentru România, dar că nu sunt în stare nici să facă opoziţie aşa cum ar trebui şi că nici măcar nu înţeleg cum funcţionează o democraţie. Cum altfel pot să explice parlamentarii PNL faptul că au depus o moţiune de cenzură pe o temă care vizează exact instituţia din care fac parte, Parlamentul, şi, anume, sistemul de vot pentru românii din diaspora?

Mecanismul de desfăşurare a alegerilor pentru românii din afara graniţelor ţării reprezintă o problemă. Mereu am susținut și susțin ca fiecare român, indiferent unde a ales să locuiască, trebuie să poată vota. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, Parlamentul trebuie să finalizeze legislaţia electorală aflată acum în dezbatere în comisia de specialitate, astfel încât alegerile de anul viitor să se desfăşoare pe baza noii legislaţii. Or, zilele acestea am fost cu toţii martori la atâtea eschive ruşinoase şi dovezi de dedublare din partea liberalilor, aşa cum nu am mai văzut în Parlament de când sunt deputat. Cred că unii dintre parlamentarii PNL care au semnat moţiunea de cenzură au şi uitat că şi ei sunt la rândul lor membri ai comisiei de Cod Electoral, comisia însărcinată cu elaborarea unui nou sistem de vot pentru românii din diaspora.

Fără îndoială că România are nevoie de o legislație electorală modernă, în acord cu așteptările tuturor românilor, din țară și din străinătate. Însă, pentru a avea un Cod Electoral viabil, nu unul încropit pe genunchi, este nevoie de dialog și consens politic, nu de demersuri demagogice precum moțiunea liberalilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.