Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 16, 2008 in Politic | 8 comments

Lia Lungu – Votul meu pentru tine

Draga Ana,

Te rog sa publici aceasta scrisoarea, prin care reafirm sustinerea candidaturii tale.
Pentru noi, cei care traim aici, America a fost si ramane locul in care oportunitatea de a incepe istoria de la capat nu este un slogan. De aceea am convingerea ca tu vei cistiga cursa in aceste alegeri pentru Parlamentul Romaniei si ne vei reprezenta pe noi.
Noi am obtinut, dupa 18 ani de la caderea comunismului, aces drept in tara noastra de origine si trebuie sa intelegem bine acest castig. Am convingerea ca fiind partasii lumi politice americane, vom sti sa dam tonul alegerilor in diaspora, prin a ne opune coruptilor, oportunistilor, neprofesionistilor care s-au strecurat deja intre candidati.
Tonul schimbarii venit de aici, ar putea fi gura de aer proaspat de care are nevoie lumea politica romaneasca iar noi ne-am plasa definitiv drept cei de dincolo de granitele tarii care aduc cultura politica moderna. Dupa esecul inscrierii mele in cursa diasporei, am cumpanit mult asupra celor confirmati sa candideze.
Votul meu va fi pentru un adevarat profesionist care sustine educatia superioara, care respecta valorile si reperele morale,care nu are interese personale si nu isi ia oportunitatea de parlamentar pentru interese personale.
De aceea m-am orientat asupra Anei Birchall. Mi-am luat timp si am cercetat diferite surse de informare pro si contra ta.
Ti-am urmarit traiectoria profesionala (drumul intre Yale Law School trecand prin Wall Street, consultanta lui Geoana, of counsel White&Case), chiar si intrarea in politica romaneasca (prin poarta psd), pana la insinuarile revoltatoare (atat pentru cei care le cred – cat si pentru cei care nu le cred) despre tine si am cumpanit.
Pentru mine, esti speranta regenerarii societatii romanesti. Singura profesionista atat din punct de vedere al avocatului (vezi legile pe care va trebui sa le faci in pozitia de deputat), cat si din punct de vedere politic, cintarind implicarea ta din ultimii ani.
Iti acord votul si increderea mea numai tie. Nu permit nimanui altcuiva inscris in aceasta cursa electorala sa foloseasca numele meu pentru inducerea in eroare si manipularea electoratului.
Cu stima,
Lia Lungu
www.artscollaborative.com/solstice/

8 Comments

 1. Salut, felicit si admir curajul domnei Lia Lungu de a sprijina un politician tinar chiar daca vine de la PSD ,chiar daca un astfel de sprijin poate parea controversat. Este de fapt o dovada de viziune si responsabilitate. Sarut miinile domna Lungu!
  Romania are nevoie de o schimbare iar schimbarea se poate face doar daca noi toti ne implicam si ne dam sprijinul unei noi generatii de politicieni. Indiferent de partidele sau ideologiile de care apartin. E timpul sa mergem mai departe.

 2. Una din adresele de mai sus este, cel mai probabil, gresita.
  Cred ca e:www.artscollaborative.com/solstice/

 3. @Feminist,

  Multumim,
  am modificat.

 4. Ana B…..Felicitari pentru obtinerea sprijinului Dnei Lia Lungu….Este cred o persoana care poate aduce succes in campania Dstre fiind in staf dar si ulterior castigarii mandatului ca si consiliera a cabinetului parlamentar din colegiul unde veti castiga…
  Mai sunt vreo 10 zile pline de campanie …Legaturile si prieteniile Liei Lungu cu romanii din diaspora americana si nu numai ,dar si cele cu administratiile locale americane …toate bine mediatizate prin pliante „la purtator” cu foto si puncte din program,dar si cu legaturile care vor face posibile realizarile punctelor din programul Dstre vor fi extrem de utile….
  Publicati in gazeta romanilor de acolo materialul sau/si pliante pentru familiile de romani …Pliantele se pot distribui pana cu o zi inainte de alegeri…Prin posta,curier ,in casele romanilor,pe standuri ,mese ..in magazine,restaurante…biserica…..
  Mult succes si noroc Ana B…..dar si Liei Lungu ..care poate va face si se va ocupa de Centrul Socio Cultural pe care Ana B sa-l realizeze cu fonduri guvernamentale romanesti dupa castigarea mandatului…….Un centru socio-cultural in fiecare stat din SUA unde e o mare pondere de romani…pe langa biserica,scoala romaneasca etc….
  Inca odata succes si incredere multa

 5. Ana B……Nu uitati ca pe coperta pliantelor sa fie afisul electoral ….un afis lipit pe orice suport se mai rupe ,se mai acopera…Cel din mainile alegatorilor romani niciodata….Afisul este superb si bine gandit si realizat…..Poate fi oricand si coperta de calendar pe 2009….????.Imaginea Dstre de pe calendar sugereaza si inlocuieste perfect vorbele…..
  Succes mult…

 6. Cata dreptate are d-na Lia Lungu. De oameni ca d-na Ana avem nevoie. Pacat ca nu mai candideaza la noi ,la Vaslui! Noua ne-a placut…. Foarte frumos!

 7. Vorbele pot fi inlocuite numai de fapte 🙂

  Cit despre ‘ajutorul Anei Lung’… Din cite stiu nu s-a putut ajuta nici pe ea insasi 🙂 Oare de ce? Acum s-ar multumi cu o pozitie de ‘consilier’. Sa vedem. Daca nu, va reveni ‘ambasadoare’ a culturii…

  Din curiozitate m-am uitat pe citeva bloguri ale intelectualilor romani din America. Prezenta dnei Ana in discutiile lor e tot atit de rara ca si a romanilor la ‘intilnirile populare’. Oare de ce? Din apatie? Din scirba? Eh, dle dmorosanu?

 8. Eh….nu pot zice nimic….Doar ca esti o persoana un pic rautacioasa si carcotasa….Ajutorul Liei Lungu ,cat de mic ar fi el ,e binevenit pentru o candidata tanara ca Ana Birchall…..tanara si fara rautatea si incrancenarea care caracterizeaza candidatii si politicienii din ziua de azi…
  Daca poti mai mult cu respect te rog ,da o mana de ajutor Anei B ….si pe ultima suta de metri e binevenit si vizibil orice ajutor….
  Acorda incredere si o sansa de 4 ani Anei Birchall…
  Sigur nu ai ce pierde ,dar poti castiga si tu si romanii din comunitatea din diaspora…Cine stie?
  Cineva trebuie sa castige in colegiul Anei B…De ce nu ar fi ea ?De ce ar fi tot politicieni in varsta ,”respectabili” si oportunisti?
  De ce nu ar fi Ana B castigatoare …o prezenta foarte agreabila ,inteligenta ,cu CV frumos,tanara si cu o cariera politica promitatoare in fata…Cariera ei politica sigur nu se va opri la aceste alegeri indiferent de rezultatul lor?
  Deci te rog treci dincolo de apartenenta politica a Anai B si acorda sprijin si sansa Dnei Ana Birchall….Daca va castiga sant convins ca va face multi bolnavi de hepatita in propriul partid intai si apoi in celelalte…..
  Va face si multe valuri in propriul partid si parlamentul viitor….
  Deci?…..Ce trebuie sa postez si cum procedez sa te conving pe tine si ceilalti sa votati Ana Birchall..
  Inca ceva….Nu am cunoscut-o niciodata „live” ,nu sunt membru de partid de nici o culoare si nu am fost niciodata….si am 55 de ani….Dar doresc parlament frumos,tanar si destept…..
  Merg pe mana tinerilor ….Pot risca doar o dezamagire de 4 ani….Dar e mult mai placuta decat sa te amageasca si abureasca vreo fosila politician care numai din oportunism si dorinta de rotunjire a veniturilor din diferite afaceri viitoare lupta cu orice mijloace sa ajunga parlamentar….
  Care vad functia de parlamentar numai ca un job bine platit si aducator de foloase ,cele mai multe necuvenite ….
  O seara frumoasa stimate X

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.