Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 11, 2017 in Economic, Politic | 0 comments

Legea prevenției, în primă lectură, în ședința Guvernului

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi a fost citită în primă lectură Legea prevenției, o lege importantă și așteptată de mediul de afaceri din România. Proiectul urmează să fie supus Parlamentului pentru dezbaterea legislativă și am încredere că prin adoptarea acestuia relația dintre stat și mediul de afaceri se va îmbunătăți considerabil.

După cum ne-am asumat în Programul nostru de Guvernare, prin această lege propunem măsuri concrete de informare, instruire și îndrumare care să oblige autoritățile cu atribuții de control să procedeze în primul rând la educarea antreprenorilor, precum și la instituirea unui climat de încredere. Practic, niciun agent economic va putea fi sancționat înainte de a fi îndrumat și apoi prevenit.

Prin acest proiect de lege, îndeplinim o altă promisiune foarte importantă din campania electorală. Este vital pentru noi să avem această lege a prevenției, care să contribuie la creșterea gradului de transparentizare și la o mai bună comunicare în relația autorităților cu persoanele fizice și juridice. Statul trebuie să fie eficient în raport cu agenții economici, nu trebuie să urmărească pedepsirea oamenilor de afaceri, ci este dator să creeze premisele pentru prevenirea săvârșirii de contravenții. Astfel, vom genera un efect pozitiv asupra economiei și un impact macroeconomic semnificativ pe termen mediul și lung, adică, în cele din urmă, mai mulți bani care să ajungă în buzunarele românilor.

Dovedim încă o dată că ne preocupăm îndeaproape de valorificarea potențialului de creștere și inovare a întreprinderilor mici și mijlocii, astfel încât să avem cât mai mulți români în clasa de mijloc, care să se bucure cu adevărat de beneficiile creșterii economice.

 

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/legea-preventiei-in-prima-lectura-in-edinta-de-astazi-a-executivului

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.