Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 20, 2009 in Politic, Social | 7 comments

Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice

Interesante dezbateri legate de modificarile aduse Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice??!!

Cu siguranta, in special dupa tragicele evenimente din 11 Septembrie, sunt suficiente argumente care sustin adoptarea unei asemenea legi in conformitate cu prevederile legale internationale si „Patriot Act” iar ca avocat si om al legii nu sunt importiva daca am siguranta, repet, daca am siguranta ca tot acest exercitiu de invadara a spatiului meu privat este folosit numai in scop judiciar si nu vor fi comise grave abuzuri.

Pentru cineva care avea 16 ani la Revolutie si care nu a avut de-a face cu comunismul, trebuie sa marturisesc ca este oarecum ciudat sa accepti ca fiecare cuvant iti este ascultat si inregistrat…Nu ca as avea mari secrete, dar ma ingrozeste gandul la ce se poate intampla cand o astfel de masura este abuzata, cand te poti trezi, asa cum m-am trezit eu in vara anului trecut ca o simpla si banala discutie telefonica care a avut loc la inceput de februarie si care nu continea nimic de natura infractionala ci pur si simplu  il puneai la punct pe un domn pentru ca te-ai trezit cu niste mesaje nedorite si insultatoare, aceasta discutie este ascultata, inregistrata si folosita la mai mult de 6 luni intr-o campanie de denigrare si defaimare regizata, finantata si bine pusa la punct de unii care nu pot dormi de grija ta??!!!

Am trait aceasta experienta si desi la momentul respectiv am solicitat organelor statului sa se sesizeze si sa ancheteze cum este posibil ca telefonul meu sa fie ascultat iar convorbirile mele telefonice sa fie inregistrate si apoi folosite abuziv intr-o campanie de defaimare a mea si a familiei mele…nimeni nu s-a sesizat??!!

Nu am inteles cine si de ce imi asculta mie telefonul: eram anchetata de ceva si nu stiam eu?! Raspunsul este NU, prezentam pericol social?! Raspunsul este NU, eram demnitar in statul roman?! raspunsul este NU, subminasem economia nationala sau desfasurasem actiuni de terorism sau alta activitate infractionala?! raspunsul este NU. Si atunci, cu ce drept cineva mi-a ascultat si inregistrat mie telefonul, folosind acea inregistrare multe multe luni mai tarziu intr-o campanie mediatica de defaimare si denigrare??

Acum nici macar nu pot sa ii mai dau in judecata ..pentru ca telefonul meu si al dvs., al fiecaruia dintre noi este ascultat legal.

Si intrebarea mea ramane: cine imi garanteaza ca nu vor mai fi astfel de abuzuri daca in baza vechii legislatii se intamplau asemenea abuzuri??!! cine imi poate garanta ca anumiti baieti destepti din sistem nu vor accesa ilegal aceasta baza de date si nu iti vor inscena prin lipire de conversatii tot felul de minuni??!

Voi ce credeti?!

7 Comments

 1. Aveti perfecta dreptate si nimeni nu ne poate garanta ca ceea ce vi s-a intamplat dumneavoastra nu se poate intampla oricui. Consider ca este incalcat dreptul fiecaruia la intimitate si asa cum mentionati si dumneavoastra mai sus, acum nici macar nu ne mai putem apara pt k este legal……………

 2. Ultima lege despre inregistrare tuturor convorbirilor pe 6 luni vine la noi via UE iar initiativa europeana e veche de aproape 2 ani. E prea tirziu de facut ceva acum dar poate folosi ca o lectie pentru noi toti in viitor(?).
  Nu numai ca telefonul e „ascult dar noi platim pentru „serviciul” asta.
  E visul de aur al tuturor securistilor din lume;legea prin care standardele totalitare au devenit globale (din initiativa repblicana)
  Deci deviza la zi este astazi:Securisti din toata lumea, uniti-va!
  Cit despre absenta de sesizari:poate ONG-urile sau o echipa de avocati progresisti poate face ceva? Sau intimplat destule si la alegeri..

 3. E o nebunie generalizata care a ajuns si la noi. Arata ca cei care au puterea se tem de mase. Alesii de acum, alesi de multe ori prin „manufactuarea consimtzamantului” cum ar spune Chomsky, sunt intr-o criza de legitimitate. Cu atat mai mult cei din spatele lor, care trag sforile din umbra, fara a se supune unui control democratic.

  Puteti semna o petitie impotriva acestei legi aici:

  http://www.petitieonline.ro/petitie-p37662052.html

 4. Nu pot crede cum inca in anul 2009 romanii mai permit sa fie mintiti. Aceasta lege exista de ceva ani. Ceea ce s-a schimbat este perioada de stocare a mesajelor, etc adica de la 2 ani cat era in trecut acum aceste mesaje vor fi stocate doar 6 luni. Apoi nimeni nu le asculta, cine ar avea timp sa asculte telefonul a 22 mil romani???
  Si nu au acces la ele fara mandat. Ceea ce descrie Ana este de natura abuziva, si pt asta exista o curte constitutionala si in Romania.
  Write a motion Ana.
  Ca sa nu mai vorbim de ceea ce se intampla in 2002 cand Nastase era prim-ministru si cum Ciuvica a fost ridicat, anchetat, perchezitionat atat el cat si familia, iubita lui si asta doar pt ca a trimis un email in care vorbea despe Nastase si cate case, terenuri etc avea, iar Nastase mai are acum tupeul sa apara la tv si sa minta in continuare cand el permitea evenimente de genul inca din 2002.
  Am vazut filmul aseara la „Nasul”, nu mi-a venit sa cred. Bine ca in sfarsit Nastase este anchetat.

 5. @Stefania

  Pacat ca nu te-ai uitat si la Siteza Zilei. Ai fi aflat ca in 2004 Nastase a dat o lege care urmarea sa nu se mai poata intampla ceea ce i s-a intamplat lui Ciuvica dintr-un exces de zel al subalternilor sai.

  Dar daca tu preferi sa te uiti la titanul de labe unu TV, primul „jurnalist” (de fapt om de afaceri) care are tupeul dupa 1989 sa scrie din nou „omagii iubitului conducator”, nu ma mir ca perceptia ta asupra realitatzii e un piculetz distorsionata. 🙂

 6. In contextul in care lupta impotriva terorismului e cea mai mare tzeapa a acestui inceput de secol, ascultarea telefoanelor mi se pare un pas important spre dictatura Noii Ordini Mondiale. Nimanui nu poate sa-i convina sa fie ascultat, interceptat sau chiar filmat, ca in cazul d-nei Birchall.

 7. To Draghi Puterity,
  Eu cred ca glumesti. Ciuvica a fost cel care a declarat ca din ordinul lui Nastase i s-a intamplat ca datorita unui email sa fie ridicat intr-o vineri seara si anchetat. Cat despre Radu Moraru, nu stiu si nici nu ma intereseaza mare lucru. Ceea ce in schimb nu este corect, este ca atat Nastase cat si altii au incercat sa faca din legea aceasta ceva ce nu este; inca odata, NU telefoanele se asculta, doar desfasuratorul este stocat doar pt 6 luni si nu pt 2 ani ca inainte. Eu sunt fairplay si mi se pare dezgustataor ca cineva care intelege o lege sa vina la tv si sa ii dea o interpretare total gresita astfel incat sa manipuleze oamenii. Si imi pare rau ca iti spun, dar ma indoiesc ca perceptia mea asupa realitatii sa fie distorsionata, eu m-as gandi mai bine. Am trecut de stagiul in care cred tot ce vad la tv, mai nou verific tot ce aud, adica citesc si eu legea, vad clar ce spune si atunci nu pot decat sa ii detest pe cai care cred ca inca mai pot minti poporul cu televizorul. Te sfatuiesc sa faci la fel. Legea o gasesti in Monitorul Oficial. Daca ma enerveaza ceva este ca atat posturiloe de tv cat si invitatii lor politicieni mint cu nerusinare. Pai daca nu intelegi ce spune o lege nu mai comenta in necunostiinta de cauza. Acesta este mesajul meu catre toti cei ce incearca sa ne mai minta.
  Apoi, repet, ceea ce descrie Ana este ne natura abuziva si penala, eu am sustinut-o in campanie si o sustin in continuare pt ca cred in ea si in proiectele ei si nu pt ca ar face parte dintr-un partid sau altul. Ana a fost de departe cel mai competent candidat in colegiul 3. Astept sa treaca anii acum.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.