Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 18, 2009 in Politic | 6 comments

Legea educaţiei a fost declarată neconstituţională de CCR

CCR

dar in loc sa se discute despre acest lucru , destul de important , astazi toata ziua am asistat la discutii despre cine se prezinta, cine nu se prezinta, cine are curaj, cine fuge de aceasta dezbatere TV etc. etc.  Un circ penibil dar in acelasi timp infricosator ca asa ceva se intampla acum la 20 de ani de cand multi tineri au murit in strada pentru libertatea de a avea inclusiv dezbateri televizate.

Ce pot sa spun mai mult decat ca pur si simplu nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva… ca agenda publica este ocupata in mod deliberat cu subiecte absolut superficiale departe de nevoile reale ale Romaniei de astazi….de mocirla in care unii vor sa tarasca aceasta tara. Dar sunt convinsa ca romanii vor taxa acest comportament iar  multi dintre cei care se joaca astazi in mod iresponsabil cu intersele acestei tari vor fi aruncati la lada de gunoi o istoriei…acolo unde le este locul.

6 Comments

 1. WOW! Deci legea e neconstitutionala pentru ca incearca depolitizarea invatzamantului la nivel de directori? Io inteleg ca dreptul nu inseamna automat dreptate, dar decizia asta mi se pare total lipsita de logica. Spune Constitutia in litera sau in spiritul ei ca invatzamantul trebuie sa fie politizat? Sau imi scapa mie ceva esential?

  • Draghi Puterity
   ce sa spun???no comment si nu ma mai mira avand in vedere deciziile recente ale CCR

 2. E scandalos!
  Iata articolul trambitat:
  „(3) Nu pot face parte din partide politice judecătorii Curţii Constituţionale, avocaţii poporului, magistraţii, membrii activi ai armatei, poliţiştii şi alte categorii de funcţionari publici stabilite prin lege organică.”
  Unde scrie ca directorii pot face parte din partide politice, ca legea sa fie neconstitutionala?!
  Deci Constitutia spune ca nu pot fii membrii de partid categoriile A si B. Daca o lege(chiar si neorganica) vine sa completeze ca nici categoria C nu poate fii politica, nu are cum sa fie neconstitutionala!

  • Ovidiu
   corect….eu as spune ca au dreptul sa faca parte din partide politice pentru ca pana la urma este dreptul lor ca cetateni dar nu pe perioada mandatului respectiv, sa voteze, sa aleaga, da fie ales, etc etc ….

 3. Apropo, stiu ca in Germania majoritatea activului de partid, in general, la toate partidele, e formata din foste cadre didactice sau din cei care au studiat dreptul. Cum e in Romania?

  • Draghi
   nu stiu sa spun exact in cifre dar dascalii au un rol important (nu numai in partide) si trebuie sa li se recunoasca acest statut social si tratat cu respect ….la noi sunt bagati in seama numai din ratiuni electorale….ceea ce este absolut jenant ca sa nu spun altfel.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.