Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 28, 2012 in Economic, Featured, Politic | 0 comments

Lasati economia sa respire pentru ca numarul de falimente creste!

Vorbeam in urma cu ceva timp despre cresterea economica inselatoare din 2011 in conditiile in care ultimul trimestru al anului trecut a consemnat o scadere comparativ cu trimestrul trei din 2011. Au fost observatori care au comentat corect faptul ca, in mod traditional, ultimul trimestru, care se suprapune cu sezonul rece, se remarca printr-o contractie a economiei. Astfel de analize nu pot indeparta insa ingrijorarile. In calitate de avocat care lucreaza in reorganizari, restructurari financiare si insolventa, urmaresc cu atentie harta insolventelor si numarul de companii din Romania care intra lunar in procedura insolventei. Fac acest lucru dintr-un interes profesional, dar si pentru ca un astfel de indicator spune lucruri corecte despre economie. Ma refer la economia reala in care antreprenorii rezista pe piata sau intra in faliment cu tot cortegiul de pierderi, de la locuri de munca, la taxe care nu se mai platesc la buget. Si acest indicator arata destul de prost la inceput de an 2012. In prima luna din 2012, numarul de firme care au intrat in insolventa a fost de 1400, cu apropape 13% mai mult decat in ianuarie 2011. Mai mult decat atat, aceasta involutie s-a inregistrat intr-o perioada – trecerea dintre ani – in care numarul de dosare de insolventa noi deschise este, de regula, mai mare. Combinarea acestui indicator cu scaderea economica inregistrata in ultimul trimestru al anului 2011 reprezinta un semnal de ingrijoare pentru evolutiile economice din primul trimestru al acestui an. Prin urmare, recomandarea mea pentru noul Guvern si mai ales pentru unii consilieri triumfalisti ai primului-ministru este sa fie foarte atenti. Lasati economia sa respire pentru ca numarul de falimente creste!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. A 47-a zi pentru România | Teologie pentru azi - [...] Ana Birchall: „In prima luna din 2012, numarul de firme care au intrat in insolventa a fost de 1400,…
  2. Din nou despre insolvente | Ana Birchall - [...] cum va marturiseam intr-o postare mai veche, preocuparile mele profesionale ma fac sa urmaresc cu atentie evolutia insolventelor si,…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.