Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 1, 2013 in Politic | 1 comment

La multi ani, Romania! La multi ani tuturor romanilor de pretutindeni!

Astăzi, de Ziua Naţională a României când împlinim 95 de ani de la Marea Unire, vă urez tuturor românilor La Multi Ani.

Pe 1 decembrie 1918, toţi românii şi-au văzut împlinit visul milenar de a trăi protejaţi de aceleaşi graniţe, sub acelaşi steag, vorbind aceeaşi limbă şi cântând acelaşi imn.

Acum, după aproape un secol, România intră într-o nouă etapă a destinului său, o etapă în care este nevoie de reafirmarea valorilor şi principiilor care au făcut posibilă Marea Unirea de la Alba Iulia şi formarea României Mari.

Identitatea noastră nu stă în paşaportul pe care îl purtăm cu noi, nu stă nici în adresa pe care o avem în buletin. Identitatea noastră ne este dată de apartenenţa la poporul român care, în ciuda obstacolelor, a reuşit să depăşească de fiecare dată greutăţile şi provocările prezentului pentru a îşi clădi un viitor mai bun, de care să fim mândri.

La mulţi ani România! La mulţi ani tuturor românilor de pretutindeni!

1 Comment

  1. Si cum vedeti proiectul de regionalizare, care vine dinspre PSD, Dl. Dragnea fiind un mare sustinator al acestuia, prin prisma lui 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, a unitatii nationale? Considerati ca exista o contradictie? Va intreb pentru ca mi se pare ca se discuta foarte putin in spatiul public despre acest subiect, desi regionalizarea ar fi prevazuta in proiectul noii Constitutii. Intra in contradictie cu unitatea nationala?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Despre sărbătoarea unirii | - [...] „Identitatea noastră nu stă în paşaportul pe care îl purtăm cu noi, nu stă nici în adresa pe care…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.