Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 14, 2016 in Economic, International, Politic | 0 comments

La finalul primei zile de lucru a reuniunii COSAC de la Bratislava, am susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterilor referitoare la Acordul de Parteneriat Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

În cadrul intervenţiei mele, am subliniat că negocierile pentru semnarea TTIP trebuie să rămână în fruntea listei de priorităţi a Uniunii Europene pentru viitor şi să continue într-o manieră transparentă şi eficientă, exprimându-mi speranţa că atât Uniunea Europeană, cât şi Statele Unite ale Americii vor reuşi să identifice cea mai bună metodă prin care negocierile să meargă mai departe, reflectând în primul rând avantajele pe care acest acord le poate produce pentru toate părţile implicate.

Totodată, am afirmat că TTIP reprezintă un proiect fundamental nu doar pentru consolidarea comerţului internaţional, dar mai ales pentru cooperarea transatlantică, atât de necesară în actualul context de securitate internaţională, având potenţialul de a stimula legăturile comerciale şi investiţiile între cele două părţi şi de a aduce beneficii importante pentru ambii actori.

În acest sens, am reiterat sprijinul României faţă de încheierea acestui acord ambiţios, care poate aduce semnificative oportunităţi de creştere economică şi de ocupare a forţei de muncă pentru toate Statele Membre, dar şi pentru Statele Unite. Am susţinut convingerea noastră că negocierile pot fi finalizate cu un acord care să producă câştiguri echilibrate, ţinându-se cont de respectarea standardelor de calitate în domeniile de interes pentru cetăţenii europeni.

20161114_163236

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.