Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 29, 2017 in Comunicate, Economic, International, Politic, Social | 0 comments

Întrevederea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, cu reprezentanții Google

 

Alături de doamna Elisabeta Moraru, country manager Google România

Mulțumiri pentru fotografii domnului Radu Bădoiu!

Întrevederea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, cu reprezentanții Google

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a avut miercuri, 29 martie a.c., o întrevedere cu Elisabeta Moraru, country manager Google România, și Marcin Olender, manager pentru politici publice și relații guvernamentale al diviziei Google pentru Europa Centrală și de Est. Cu prilejul întâlnirii au fost abordate aspecte care țin de dezvoltarea societății informaționale și a competențelor digitale din România, precum și crearea Pieței Unice Digitale, securitatea cibernetică și oportunitățile de promovare a României în mediul online, inclusiv cu ajutorul Google Maps.

Ministrul delegat Ana Birchall a subliniat faptul că inovația și inițiativele în mediul digital pot reprezenta pentru țara noastră o poartă spre viitor, acestea fiind strâns legate de valorificarea unor importante oportunități comerciale și educaționale și, implicit, de îmbunătățirea calității vieților cetățenilor.

“Cu atât mai mult în contextul preluării Președinției Consiliului UE în 2019 de către țara noastră, vrem să demonstrăm că România este o țară modernă, cu un profil dinamic și inovator, cu specialiști foarte bine cotați din punct de vedere al competențelor și nivelului de expertiză. Este important să facem cunoscute atuurile deținute și performanțele înregistrate de România pe domeniile sale de excelență, iar industria IT este unul din cele mai performate și are una dintre cele mai rapide rate de creștere în ultimii ani”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost convenită continuarea dialogului pe subiectele de interes comun, în special în vederea pregătirii Președinției române a Consiliului UE.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41211

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.