Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 16, 2017 in International, Politic | 0 comments

Întrevederea miniștrilor pentru afaceri europene membri ai Partidului Socialiștilor Europeni (PES)

Împreună cu miniștrii pentru afaceri europene membri ai Partidului Socialiștilor Europeni (PES), susținând campania PES „Act for Youth!”

Alături de domnul Michael Roth, ministru de stat pentru Europa în cadrul MAE german

Dialog cu domnul Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la reuniunea PES

În cadrul întrevederii miniștrilor pentru afaceri europene membri ai Partidului Socialiștilor Europeni (PES), desfășurată înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles, am discutat despre teme de actualitate europeană, cu accent pe recentele alegeri prezidențiale din Franța.

Victoria lui Emmanuel Macron a fost primită cu entuziasm la nivel european fiindcă noul președinte ales al Franței este una dintre vocile puternice care militează în favoarea consolidării proiectului european și a unității europene, viziune împărtășită și de către social-democrații europeni.

De asemenea, a fost un semnal important pentru noi că Emmanuel Macron a ales Ambasada României la Paris pentru a transmite elementele programului său vizând Europa în dialogul cu ambasadorii europeni acreditați la Paris.

În cadrul discuțiilor au fost abordate și alte subiecte relevante pe agenda europeană, inclusiv aspecte legate de situația din Polonia.

Am convingerea că PES va fi în continuare o voce puternică la nivelul UE, care va susține coeziunea proiectului european.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.