Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 24, 2017 in International, Politic | 1 comment

Întrevederea cu domnul Michael Linhart, Secretar general al Ministerului Afacerilor Externe din Austria

Seria reuniunilor bilaterale a continuat cu domnul Michael Linhart, Secretar general al Ministerului Afacerilor Externe din Austria.

Cu acest prilej, am reconfirmat cu partea austriacă propunerea delegației române cu privire la demararea de consultări dedicate pregătirii mandatelor succesive la presedinția Consiliului Uniunii Europene, pentru asigurarea unei continuități a priorităților, în special la nivel regional. Colegul austriac mi-a propus și am acceptat să ne întâlnim pentru a aprofunda discuția pe marginea acestor priorități, în luna mai a.c.

În privința dezbaterilor ce vizează agenda curentă a UE, a rezultat interesul comun pentru soluții consensuale la nivel european în domenii precum migrația, azilul, securitatea energetică, dar și necesitatea continuării implicării UE pentru a asigura stabilitatea în vecinătatea Uniunii, cu accent pe Vecinătatea estică și Balcanii de Vest.

Relația de substanță cu Austria reprezintă o bună premisă pentru a obține rezultate palpabile în demersurile întreprinse la nivelul Uniunii, astfel încât fiecare pas înainte să fie o reflectare a dezideratelor cetățenilor europeni. Crearea de locuri de muncă, creșterea economică sustenabilă, inovarea și consolidarea securității au fost consemnate drept linii directoare ale eforturilor noastre.

1 Comment

  1. Prea mult dres negru!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.