Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 14, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Întrevederea cu Christoph Zöpel, Emisar Special din partea Partidului Socialiștilor Europeni

Alături de domnul Christoph Zöpel, Emisar Special din partea Partidului Socialiștilor Europeni

Întrevederea cu delegația Partidului Socialiștilor Europeni. Mulțumiri pentru fotografii domnului Robertin Cristea!

Întrevederea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall,  cu Christoph Zöpel, Emisar Special din partea Partidului Socialiștilor Europeni

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut astăzi, 14 februarie 2017, o întrevedere cu Emisarul Special din partea Partidului Socialiștilor Europeni, Christoph Zöpel.

Cei doi oficiali au abordat subiecte legate de situația Uniunii, pe fondul evoluțiilor dinamice și complexe la nivel regional, european și global și au subliniat responsabilitatea comună de a contribui la consolidarea proiectului european printr-o acțiune coerentă și unitară a statelor membre. În context, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a declarat că “România va continua să fie un susținător activ al integrării europene cu accent pe reafirmarea solidității și legitimității proiectului european”.

Referindu-se la exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România în prima jumătate a anului 2019, ministrul delegat a informat asupra demarării de către partea româna a pregătirilor necesare şi a transmis disponibilitatea de a avea un dialog și o colaborare strânsă cu partenerii europeni.

Cu privire la migrație, oficialul român a reiterat necesitatea cooperării cu partenerii externi, cu statele de origine și de tranzit, precum și importanța promovării unei abordări cuprinzătoare, care să permită formularea de soluții durabile la cauzele profunde ale migrației. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a exprimat, totodată, susținerea României pentru consolidarea Spațiului Schengen și a securității frontierelor externe ale UE.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte referitoare la evoluțiile politice interne din România, ministrul delegat subliniind și cu acest prilej angajamentul și deschiderea pentru identificarea celor mai adecvate soluții la problemele ridicate în legătură cu recentele acte normative din domeniul justiției. Ministrul delegat a reconfirmat cu acest prilej determinarea Guvernului României de a continua la fel de susținut lupta împotriva corupției. „Prioritatea noastră este să apărăm drepturile omului în România și să folosim instrumentele legale necesare pentru a lupta împotriva corupţiei, conform principiilor de drept, pornind de la un program de guvernare durabil”. În acest sens, Guvernul României a evidențiat foarte clar dorința de a colabora cu toți partenerii relevanți, inclusiv de la nivelul Uniunii Europene.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.