Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 4, 2017 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu Soraya Rodríguez

Alături de doamna deputat Soraya Rodríguez, preşedinta Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul spaniol

Am avut astăzi o întrevedere cu doamna deputat Soraya Rodríguez, preşedinta Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul spaniol. Îi mulțumesc pentru un dialog de substanță pe teme de interes comun atât în relația româno-spaniolă, cât și pe temele de actualitate la nivel european, precum  situația comunității românești din Spania, consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Spania, cu accent pe dezvoltarea lui pe latura parlamentară, dubla cetățenie pentru românii care locuiesc în Spania, importanța parlamentelor în dezbaterile și transformările UE, viitorul Europei, Brexit.

Am transmis aprecierile noastre părții spaniole pentru sprijinul acordat pentru buna integrare a românilor în comunitățile din Spania. Românii reprezintă cea mai mare comunitate străină din Spania, cu aproximativ un milion de membri care sunt respectați și apreciați.

În ceea ce privește situația dublei cetățenii, am subliniat că România speră ca Legislativul spaniol va dovedi, la momentul oportun, deschidere față de acest subiect, în sensul avansării unor soluții care să vină în întâmpinarea așteptărilor românilor care locuiesc în Spania.

De asemenea, am convenit că Politica de coeziune, Politica Agricolă Comună, în cazul cărora contăm pe sprijinul Spaniei, dar și Brexit-ul  și alte teme de prim-plan la nivelul UE trebuie să fie dezbătute și în cadrul parlamentar, în întâlnirile dintre comisiile din Spania și România. Parlamentele trebuie să fie implicate mai mult în dezbaterile privind viitorul Europei.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.