Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 20, 2017 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu Sebastian Kurz, ministrul austriac pentru Europa, Integrare și Relații Externe

Alături de Sebastian Kurz, ministrul austriac pentru Europa, Integrare și Relații Externe

Am avut astăzi o întrevedere cu Sebastian Kurz, ministrul austriac pentru Europa, Integrare și Relații Externe. A fost o discuție de substanță pe teme de actualitate europeană precum și pe subiecte de interes în relația româno-austriacă. Am subliniat că deținerea Președinției rotative a Consiliului UE reprezintă în egală măsură o provocare, dar și o excelentă oportunitate pe care dorim să o valorificăm, în acord cu principiile și valorile Uniunii și cu angajamentul pentru o Uniune Europeană mai puternică și mai coezivă. Austria și România, ca țări ce vor asigura succesiv Președinția rotativă, vor colabora pentru a avea mandate de succes în fruntea Consiliului UE.

În ceea ce privește viitorul Europei, am convenit că România și Austria se opun ideii unei Uniuni Europene pe mai multe viteze sau formalizării unei Europe cu cercuri concentrice.

De asemenea, am reafirmat angajamentul României în direcția continuării extinderii UE, ca element-cheie pentru asigurarea stabilității, democrației și securității întregului continent. În contextul discuțiilor despre subiectele pe care le avem în vedere în pregătirea Președinției Consiliului UE, am căzut de acord asupra intensificării cooperării cu statele din Balcanii de Vest.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.