Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 19, 2019 in Economic, International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu Philip T. Reeker, noul asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA

Împreună cu Philip Reeker, noul asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al Secretarului de stat al SUA

La Washington D.C., în drum spre Buenos Aires, unde am avut o întâlnire cu Philip T. Reeker, noul asistent al secretarului de Stat Mike Pompeo ( absolvent de Yale 🙂 ) responsabil cu relația cu România, aceasta fiind prima întâlnire pe care demnitarul american o are de la numirea sa în funcție din 18 martie a.c. Cu această ocazie, i-am transmis cele mai calde urări și mult succes în exercitarea noilor sale atribuții din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă și a Guvernului României.

În cadrul discuțiilor, am transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă referitor la evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Totodată, în cadrul întrevederii, am discutat despre teme relevante în relațiile româno-americane: consolidarea, dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic  dintre România și SUA, follow-up la Dialogul Strategic din iunie 2018 și organizarea unei noi runde a Dialogului Strategic în 2019, consolidarea prezenței SUA în regiunea Mării Negre, aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, implementarea proiectelor agreate în marja Summitului Inițiativei celor Trei Mări de la Bucureşti din septembrie 2018 și sprijinul SUA pentru candidatura României la OCDE.

Am reafirmat angajamentul Guvernului Dăncilă privind aderarea țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), mulțumind părții americane pentru sprijinul constant în ceea ce privește candidatura României și evidenţiind performanţele economice ale țării noastre, inclusiv din perspectiva asigurării stabilității și securității în regiune.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.