Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 5, 2017 in Economic, International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu domnul Jorge Toledo Albiñana

Alături de Jorge Toledo Albiñana, secretarul de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și al Cooperării din Spania

Am avut astăzi o întrevedere cu Jorge Toledo Albiñana, secretarul de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și al Cooperării din Spania. Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de actualitate la nivel european precum Brexit-ul, Politica de coeziune, Politica agricolă comună,  migrația, exercitarea Președinției României la Consiliul UE în primul semestru din 2019 sau viitorul Europei.

Am subliniat importanța menținerii, în cadrul dezbaterilor europene, a unor abordări solidare și constructive, axate pe prezervarea coeziunii europene și a valorilor fundamentale UE, inclusiv în contextul Brexit.

De asemenea, am susținut că o Europă puternică reclamă menținerea acelor politici tradiționale, care au adus beneficii tuturor statelor membre. Prin urmare, este de importanță majoră prezervarea coeziunii și Politicii agricole comune în centrul proiectului europene și în perspectiva post-2020.

Referitor la tema migrației, am evidențiat importanța consolidării dialogului cu statele terțe, cu o abordare cuprinzătoare pe dimensiunea preventivă și axată gestionarea cauzelor profunde ale fenomenului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.