Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 11, 2016 in International, Politic | 0 comments

Întrevedere cu Ambasadorul Danemarcei în România

DSC_1730 DSC_1731 DSC_1748 DSC_1763

Astăzi am avut o întrevedere cu Excelenţa Sa domnul Karsten Vagn Nielsen, Ambasador Plenipotenţiar şi Extraordinar al Regatului Danemarcei în România. Printre subiectele discutate s-au numărat aspecte privind priorităţile de pe agenda europeană în această perioadă, fiind abordată inclusiv tema relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

În cadrul întrevederii, am susţinut că România va continua să se implice activ în discuţiile şi negocierile de la nivel Uniunii pentru identificarea eventualelor soluţii politice şi juridice la preocupările Marii Britanii. Cele mai problematice continuă să fie solicitările referitoare la limitarea/controlul mobilităţii forţei de muncă la nivel UE, în principal prin limitarea accesului lucrătorilor europeni activi din Marea Britanie la sistemul britanic de protecţie socială. Am arătat că ţara noastră va acţiona pentru ca soluţiile identificate să asigure respectarea principiilor de bază ale pieţei interne, inclusiv libera circulaţie a persoanelor sau lucrătorilor şi a principiului non-discriminării între cetăţenii europeni.

La rândul său, Excelenţa Sa domnul ambasador Vagn Nielsen a reiterat susţinerea Regatului Danemarcei pentru identificarea unei soluţii, astfel încât Marea Britanie să rămână alături de marea familie europeană, apreciind că Uniunea Europeană este mai puternică şi mai bogată cu Marea Britanie în interiorul ei.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.