Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 14, 2016 in Economic, Politic | 0 comments

Întrebări adresate conducerii ASF în şedinţa Comisiei pentru buget

14264131_924399557671813_3548154734286085383_n

În ședința de astăzi din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, am audiat conducerea ASF pe problema creșterii excesive a prețurilor la polițele RCA într-un interval foarte scurt. În cadrul discuțiilor, am adresat, alături de colegele și colegii mei din comisiile pentru buget reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, câteva întrebări domnului Mișu Negrițoiu, președintele ASF, printre care:

1. Cum se explică creșterea tarifelor la polița RCA cu până la 300%, în condițiile în care cheltuielile firmelor de asigurare pe sectorul RCA au scăzut de la 39% în 2014 la 38 % în 2015?

2. De ce sunt polițele RCA din România mai scumpe decât aceleași polițe în unele state din Vestul Europei?

3. Conform noului proiect de lege RCA susținut de ASF un asigurat poate aștepta 100 zile plata despăgubirii de la asigurator. Nu credeți că un termen de 30 de zile ar fi mai apropiat de interesul consmatorului, în condițiile în care, în alte state, se pune la dispoziție și un autoturism în perioada în care clientul nu își poate folosi propria mașină?

Sper ca lămurirea acestor probleme și a celorlalte ridicate de colegii mei parlamentari să însemne și elaborarea unor soluții în cel mai scurt timp pentru ca reprezentanții sectorului de transporturi să nu mai fie sufocați în activitatea lor de taxe excesive, iar plătitorul de poliță RCA să simtă un echilibru între cuantumul acesteia și beneficiile la care are acces.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.