Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Intervenții România TV – 9/10/2014

3

Cu privire la acapararea unor imobile de clanuri mafiote, „Este o greșeală că nu s-a găsit niciun vinovat. Până la urmă răspunderea în fața legii este individuală și se pare a fost o rețetă de succes, felul în care s-au acaparat clădiri sau cartiere întregi în această țară de anumite clanuri. Eu mă feresc să pun o ștampilă pe o anumită etnie, pentru că o etnie nu înseamnă infracționalitate. Pe mine m-a supărat și mă supără în continuare că se pune ștampila pe români, așa cum se întâmplă în Marea Britanie. Sunt unii dintre români, de o anumită etnie sau nu, care fac nenorociri prin străinătate, prin Italia sau pe unde mai fac. Infracționalitatea trebuie pedepsită conform legii față de persoana care comite un act ilegal, nu în funcție de naționalitate.

Această rețetă de abuz cu retrocedările a fost o rețetă de succes. Cred că și domnul Iohannis trebuie să dea niște lămuriri publice cum a dobândit anumite imobile – înțeleg că pe unul l-a și pierdut. A fost aceeași rețetă. Dacă vă aduceți aminte, tocmai de aceea Guvernul nostru și-a asumat răspunderea pe acea lege a retrocedărilor ca să pună capăt, odată pentru totdeauna, unei asemenea rețete de succes, de a acapara pe nimic imobile din această țară. După aceea, suntem și condamnați la CEDO.

Această practică (acapararea imobilelor) trebuie condamnată ferm, iar cei vinovați trebuie să plătească, indiferent cum îi cheamă sau ce funcție au ocupat” a declarat Ana Birchall la România TV.

4

„Eu am spus-o și o s-o spun de fiecare dată: orice țară a fost civilizată cu dictatura legii. Nu există nicio scuză față de nimeni și pentru nimeni pentru încălcarea legii. Fie că vorbim de o infracțiune comisă în România sau în afara României, persoana trebuie să fie pedepsită. Tocmai de aceea n-am fost de acord și nu voi fi niciodată de acord cu ștampile.

În colegiul meu, în Vaslui, am câteva sate unde sunt comunități de etnie rromă. Vreau să vă spun că sunt oameni de toată isprava, care muncesc cinstit și merg la muncă cinstită în străinătate.

Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că România este o țară de tranzit, România este și trebuie să continue să fie un factor de stabilitate și un generator de securitate în această zonă extrem de frământată. Aceste clanuri, acești interlopi atentează inclusiv la securitatea și siguranța națională. Trebuie să oferim recunoștință și respectul nostru pentru serviciile noastre care au contribuit și contribuie la demascarea acestor clanuri.

Când vorbim de infracționalitate, orice legătură care poate duce la o crimă sau la o încălcare a legii este periculoasă. Aceste clanuri mafiote atentează inclusiv la siguranța și securitatea statului român. Eu accentuez încă o dată importanța tuturor celor care, prin natura muncii, păstrează secretul activității lor. Sunt dovezi evidente în dosarele care au apărut că au contribuit semnificativ la combaterea acestui fenomen de infracționalitate” a arătat Ana Birchall la România TV.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.