Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 15, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Intervenții Media TV Bârlad- 14/11/2014

DSCN9656

Referitor la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie

„ Le mulţumesc primarilor, consilierilor locali, echipelor de campanie PSD-UNPR-PC, aliaţilor noştri de la nivel local, judeţean şi naţional pentru implicarea în această campanie electorală. Aș vrea să le mulţumesc tuturor vasluienilor, în special celor de pe Valea Tutovei, din Colegiul meu Zorleni, care şi în această lună şi jumătate ne-au primit cu multă căldură, cu multă deschidere şi mari aşteptări de la noi, cu încredere, cu flori, cu o plăcintă şi cu foarte multe vorbe bune, de încurajare, de speranţă și inclusiv cu rugămintea de a reface acest proiect frumos, USL, în baza căruia şi noi am fost trimişi în Parlamentul României”, a declarat la Media TV deputatul PSD Ana Birchall.

Referitor la proiectul USL 2

„Bunica mea îmi spune „Mamă, să nu-ţi renegi niciodată istoria, dar să înveţi din acea istorie lucrurile bune care merită respectate, dar şi cele mai puţin bune ca să nu le repeţi pentru că pe istorie se construieşte prezentul, dar mai ales viitorul”. USL-ul, acest proiect frumos a fost rupt din cauza lui Klaus Iohannis deoarece domnia sa a dorit foarte mult să aibă o funcţie în Guvernul Ponta pe care acum îl denigrează. Spre exemplu, informaţiile pe care domnia sa le-a propagat legate de lipsa creșterii economice au fost demontate astăzi (vineri) de datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică şi ale EUROSTAT. Domnul Iohannis a ţinut cu tot dinadinsul să capete o anumită funcţie în Guvernul Ponta, deşi i se oferise o funcție respectabilă, motiv pentru care USL-ul a fost rupt. Domnul Antonescu din păcate a căzut în această capcană şi a rupt acest proiect frumos pentru Klaus Iohannis, poleit aşa cum foarte bine l-a descris premierul Victor Ponta în prima dezbatere electorală, când cu toţii am văzut cât de nepregătit este când de exemplu nu a ştiut nici măcar câţi pensionari are România sau care este pensia minimă. USL-ul este un proiect drag nouă, iar eu mă bucur că în această seară, adevăraţii liberali, alături de Tăriceanu au revenit în echipa noastră. La noi în Colegiu avem primari care au venit alături de noi pentru că au spus că au fost aleşi pe baza proiectului USL şi pe baza acelui program de guvernare locală şi naţională, program pe care doresc să-l continue”, a declarat la Media TV Ana Birchall.

„Ce înseamnă până la urmă proiectul USL? Daţi-mi voie să vă citesc câteva dintre angajamentele pe care ni le-am luat în fața românilor şi pe care încetul cu încetul le-am îndeplinit: repararea nedreptăţilor făcute de cei care acum stau acum în spatele lui Iohannis (de exemplu domnul Predoiu care a semnat toate Hotărârile de Guvern care au dus la acele tăieri de salarii şi impozitări de pensii), stabilizarea macro-economică a României (România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul 3 din 2013- noi am promovat un model economic care a început să-şi producă încetul cu încetul efectele pozitive), reîntregirea veniturilor românilor, deblocarea fondurilor europene (în momentul în care noi am preluat guvernarea, toate fondurile europene erau blocate şi aveam un ruşinos 7% absorbţie de fonduri europene, iar astăzi am ajuns la aproape 50% şi toate fondurile europene au fost deblocate), redeschiderea spitalelor, reducerea TVA la pâine (am preconizat ca pentru anul următor să reducem şi la alte alimente, inclusiv carne şi legume), deblocarea posturilor din învăţământ, alocarea mai multor fonduri în domeniul educaţional, au fost create peste 100.000 de locuri de muncă, fermierii au fost susţinuţi inclusiv prin deblocarea subvenţiilor, majorarea cuantumului ajutoarelor de încălzire pentru familiile vulnerabile, creşterea salariului minim, majorarea alocaţiei pentru copii, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, etc. Toate aceste măsuri arată un alt model economic pe care noi l-am promovat, pe care premierul l-a susţinut şi pe care sunt convinsă că îl va susţine în continuare, din funcţia de preşedinte al României. Nu putem să punem în pericol acest model economic din cauza celor care duc o campanie absolut murdară prin minciuni, dezinformări și manipulări”, a declarat Ana Birchall pentru Media TV.

 

Despre votul de duminică,

„În spatele unui vot este speranţa unui om în acel proiect, în ceea ce reprezinţi tu. De data aceasta eu sper că toţi cei care au simpatii faţă de adevăraţii liberali vor veni alături de noi în continuare”, a declarat la Media TV Ana Birchall.

 

Despre vizita în România a premierului Italiei, domnul Matteo Renzi

„Premierul se cunoaşte cu Matteo Renzi de foarte multă vreme, iar domnia sa este extrem de apreciată în comunitatea progresiştilor internaţionali din care fac parte Bill Clinton, Hillary Clinton, Peter Mandelson, Premierul Danemarcei, fostul Premier al Norvegiei şi pot să continui lista. Eu sunt președintele Forumului Progresist Social-Democrat din cadrul Partidului Social Democrat, iar la lansarea Forumului a participat Peter Mandelson, fost vicepremier al Marii Britanii, care este şi membru fondator al ONG-ului prestigios, Policy Network. Vizita lui Matteo Renzi în România a fost nu numai un semnal de apreciere la adresa lui Victor Ponta, dar şi un semnal al susţinerii de care premierul se bucură. Matteo Renzi a dat un semnal de apreciere nu numai faţă de premierul Victor Ponta, ci şi faţă de România şi românii care trăiesc în Italia, români care sunt extrem de bine integraţi şi apreciaţi în această ţară. Este extrem de important ca România, prin premierul Ponta să fie văzută în continuare ca un generator de stabilitate şi securitate în această zonă extrem de frământată”, a susținut la Media TV deputatul PSD Ana Birchall.

 

Despre viitorul președinte al României,

„Avem nevoie de un preşedinte care să respecte instituţiile statului, să poată să lucreze cu Guvernul şi să nu „bage băţul prin gard” de dimineaţă până seara, doar pentru că domnia sa se vrea şi preşedinte şi premier, ministru al educaţiei, de finanţe sau de sănătate. Avem nevoie de un Preşedinte care să poată să lucreze cu Parlamentul, să nu mai împiedice activitatea parlamentară, aşa cum a făcut Traian Băsescu, care a întârziat termenul de punere în aplicare al multor legi. Au fost foarte multe legi sociale pe care Băsescu sau cei de la PDL le contestau doar pentru ca să nu fie puse în aplicare. Trebuie să avem după 16 noiembrie un preşedinte care să ştie să unească şi să colaboreze cu toate instituţiile”, a susținut la Media TV Ana Birchall.

„Vreau să le mulţumesc celor care pe 2 noiembrie ne-au acordat votul lor şi îmi exprim speranţa că atât domniile lor, cât şi poate cei care au fost în dubiu sau din diverse motive nu au putut veni la vot, vor veni pe 16 noiembrie să voteze Victor Ponta. Sunt convinsă că vasluienii ştiu că duminică va fi cel mai important vot din ultimii 16 ani şi aşa cum şi-au arătat speranța şi încrederea de fiecare dată o vor face şi acum. Îi rog să vină la vot pentru că fiecare vot realmente contează. Vreau să le mulţumesc pentru toată susţinerea lor şi aşa, chibzuiţi cum sunt vasluienii să îşi aleagă un preşedinte care să-i unească pe români, care să iubească această frumoasă ţară, un preşedinte care să reprezinte România cu mândrie, cinste, respect şi demnitate. Eu am încredere mare în vasluieni tocmai de aceea le spun să vină duminică la vot, să-şi aleagă preşedintele şi să-l voteze pe Victor Ponta pentru că este preşedintele de care România are nevoie pentru următorii 5 ani de zile”, a susținut la Media TV deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.