Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 3, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Interventii Digi24 – 02-10-2014

10369133_585266941585078_4719539756591318805_n

„Vreau un alt model de președinte. Poate acum mai mult decât oricând în această bătălie electorală românii vor fi puși în fața opțiunii de a alege un alt fel de președinte pentru următorii 5 ani de zile, poate pentru prima dată în ultimii ani de zile. Este bătălia între două modele: modelul economic de austeritate impus de Băsescu și ai lui, model din trecut. Un alt model economic impus de noi cu măsuri de relaxare fiscală și toate lucrurile bune care s-au întâmplat.

Vorbim despre modele, tot așa avem de ales între două modele de președinte. Bătălia va fi între un model de președinte, cum a fost cel al lui Băsescu, care în ultimii 10 ani de zile a adus în societatea românească ură, dezbinare, învrăjbire, categorii sociale puse una împotriva celeilalte. Și un alt model de președinte pe care îl promovează candidatul nostru domnul Ponta de a uni românii în jurul unor valori, de a da șansa acestei țări să poată să își folosească potențialul strategic pe care îl are.

Și datorită circumstanțelor din regiune, noi avem o oportunitate fenomenală ca România să fie un exportator de securitate și de stabilitate în această zonă. România poate să fie un hub pentru companiile IT. Vorbim despre proiecte și despre modele” a precizat Ana Birchall la Digi24.

10469438_585274528250986_231376432572645057_n

„Domnul Victor Ponta vrea să fie un alt fel de președinte. Cu toții ne dorim să avem un alt fel de președinte decât modelul Băsescu.

Între declarații, vorbe și fapte este o mare diferență. M-am uitat la programul propus de domnul Iohannis: se opunea CAS-ului pentru că Băsescu s-a opus CAS-ului și dânsul este un continuator al regimului Băsescu.

Programul domnului Iohannis spune că vrea să se reducă TVA-ul la 19% în 2015. Asta costă 2,7 mld. euro. Este continuatorul modelului economic Băsescu, dar și a modelului politic. Acum vine cu tot felul de gogoși electorale. El ca și slogan ar trebui să aibă „România lucrului bine trădat” pentru că domnul Iohannis a trădat încrederea celor 7,4 milioane de români prin toate afirmațiile pe care le-a spus de curând tocmai în dorința de a se apropia de Traian Băsescu.

Atunci când noi ne-am zbătut ca să introducem de la 1 octombrie reducerea CAS-ului cu 5% domnul Iohannis s-a împotrivit deși se demonstrează că este o măsură foarte bună pentru mediul economic. S-a împotrivit măsurii spunând că nu e sustenabilă economic, deși noi i-am explicat că este. Iar în programul politic prezentat acum vine cu niște măsuri și promisiuni care sunt niște gogoși electorale, prin care îndatorează și mai mult acestă țară. Detalii: ce însemnă reducere TVA la 19% în 2015?, ce înseamnă 2% din PIB pentru armată? Ceea ce propune Klaus Iohannis este irealizabil și este un program economic care îndatorează și mai mult România, exact așa cum a făcut Boc cu Băsescu. Acesta este adevarul” a precizat Ana Birchall la Digi24.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.