Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 8, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Intervenții Antena 3 – 07-10-2014

2

Despre subiectul Bercea, răspunderea în fața legii și candidații la președinție, „Ieri, la emisiunea domnului Gâdea am văzut o familie frumoasă. L-am văzut pe premierul Ponta cu familia dânsului: un alt fel de președinte. Țara aceasta îl merită. Să nu mai avem un președinte cum este Băsescu cu toată familia lui care de câțiva ani de zile nu au făcut altceva decât să târască în mocirlă instituția prezidențială. Nu a avut decența să demisioneze. Stă acolo agățat. Domnul Bogdan Oprea, purtătorul lui de cuvânt, la început s-a grăbit să își dea cu părerea pe tema Bercea de parcă ar fi știut ce este în dosar. Cu toată sinceritatea îmi doresc ca toți cei care se uită la noi în această toamnă să pună capăt odată pentru totdeauna la vot acestui model de președinte. Eu nu mai vreau să am un asemenea model de președinte.

Iohannis este continuatorul modelului Băsescu. În loc să aibă decența să își rezolve problemele întâi în justiție, pentru că are un dosar cu semne de întrebare legate de incompatibilitate și apoi să se gândească să candideze, el vine și candidează și apoi spune că indiferent de decizia instanței, eu tot voi candida. Un asemenea model de președinte nu vreau să mai văd. Dar am încredere că fiecare va răspunde conform legii” a arătat Ana Birchall la Antena 3.

3

Pe tema fuziunii PDL-PNL, „Domnul Iohannis se ascunde. Are un slogan „România lucrului bine făcut”, dar dacă te uiți cine a stat în spatele lui când și-a depus candidatura, este „România lucrului bine trădat”. Domnul Iohannis a trădat voturile a 7,4 milioane de români. Acesta este adevărul. Și nici măcar nu are decența să aprecieze sau să recunoască public lucrurile bune pe care guvernarea noastră le-a făcut.

Domnul Iohannis a propus un program, care dacă nu ar fi nerealist, ar fi o lectură de vise frumoase, de gogoși electorale. Vorbește de măsuri care să fie luate în 2015 în condițiile în care el a criticat măsura luată de noi de reducere a CAS-ului care ajută mediul de afaceri. Este o măsură foarte bună pe care noi am avut curajul să o luăm.

Ziua de ieri rămâne în istoria PNL ca o zi neagră pentru că în sfârșit visul lui Băsescu de a distruge PNL-ul s-a întâmplat. Visul din 2005 când dădea indicații speciale ca PNL și PDL să se contopească. PNL-ul ieri a dispărut prin această fuziune cu pedeliștii. Este o palmă tristă pentru istoria acestui partid și pentru memoria Brătienilor.

Asta înseamnă că domnul Iohannis, în calitatea sa de candidat la președinție, a fost de acord cu tăierile de salarii, cu tăierile pensiilor, cu toate măsurile de austeritate, este continuatorul lui Băsescu. Este continuatorul regimului Băsescu și a politicilor de austeritate promovate de Băsescu și de-ai lui. Sper să fie taxat pentru acestă duplicitate.

L-aș întreba public pe domnul Iohannis: este de acord cu tăierile lui Băsescu, Blaga, Boc, PDL-ul?” a precizat Ana Birchall la Antena 3.4

Pe tema guvernării PDL și a altor candidați la Președinție, „Țara aceasta în ultimii ani, pe mandatul lor (PDL), a fost un șantier. De aceea noi când am venit la guvernare, încetul cu încetul, am reparat toate nenorocirile lăsate de ei. Am închis șantierele lăsate, am încercat să redeschidem spitale, aș putea continua lista.

Aș vrea în această campanie electorală ca cei care sunt indecenți să se dea la o parte. Este rușinos să încerci să te lauzi cu ceva ce nu ai realizat. Să pretinzi că ești altceva decât ești în realitate. Faptele vorbesc de la sine.

Este vorba de un anumit profil, un anumit fel de președinte. Eu spun că îmi doresc ca în noiembrie oamenii să aleagă un alt model de președinte decât modelul acesta promovat de Băsescu și continuat de Iohannis și de ceilalți. Un model cu ură, scandal, dezbinare, insulte. Aș vrea un președinte care să aibă un proiect de țară. Și Victor Ponta are un proiect de țară” a arătat Ana Birchall la Antena 3.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.