Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 14, 2014 in International, Politic | 0 comments

Interventie la Conferinta Internationala de la Roma

Statul român a fost şi va continua să fie un susţinător al iniţiativelor menite să garanteze respectul pentru drepturile fundamentale ale omului în Europa. Am avut o intervenţie în cadrul Sesiunii a II-a din Conferinţa Internaţională de la Roma, având ca temă „Garantarea respectării drepturilor fundamentale în statele membre ale Uniunii Europene”. Sesiunea a fost prezidată de Sandro Gozi, Preşedintele Delegaţiei italiene la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi ministrul italian pentru Afaceri Europene.

Anul 2014 reprezintă un test important pentru capacitatea Uniunii de a face faţă provocărilor importante din agenda sa cum ar fi reducerea şomajului la nivelul UE, în special în rândul tinerilor dar şi asigurarea creşterii şi dezvoltării economice. Din păcate, dificultăţile cu care Europa se confruntă au creat reacţii politice nedorite, unele cu efecte deosebit de negative, cum ar fi discursul xenofob şi extremist care se proliferează în anumite state membre ale UE, lucru inacceptabil în Europa de astăzi.

Relansarea economică şi socială a Europei depinde în mod esenţial de respectarea tuturor pilonilor pe care Uniunea se bazează şi în special pe respectarea principiului fundamental al liberei circulaţii a forţei de muncă şi a mărfurilor în UE.

Trebuie să respingem comportamentele anti-europene ale unor politicieni care folosesc în scop electoral pretextul liberului acces la piaţa muncii din UE a membrilor români şi bulgari. „Valul” de imigranţi din România şi Blugaria despre care unii politicieni vorbeau la sfârşitul anului trecut, s-a dovedit a fi inexistent, lucru care demonstrează, încă o dată, falsitatea mesajelor extremiste şi xenofobe.

România va continua să fie o susţinătoare a unei Uniuni Europene bazate pe solidaritate şi coeziune, prin promovarea şi respectarea principiilor fundamentale cum ar fi libera circulaţie şi se va asigura de respectarea în totalitate a drepturilor fundamentale şi ale statului de drept în Europa.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.