Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 14, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Internship „Tineri pentru Parlament, tineri pentru România”

1336893_27541454

Astăzi începe perioada de înscrieri pentru cele două locuri de internship la cabinetul meu parlamentar în cadrul programului “Tineri pentru Parlament, tineri pentru România”. Timp de o lună, tinerii colaboratori vor vedea din interior procesul legislativ, munca în Camera Deputaților și ce înseamnă activitatea politică a unui membru al Parlamentului. Această perioadă va fi considerată și experiență profesională, datorită noii legi a voluntariatului, lege promovată de TSD și pe care am inițiat-o, alături de colegele și colegii mei din Parlament.

De-a lungul carierei mele, în avocatură și politică, m-am înconjurat de oameni de valoare, cu proiecte frumoase de viață, fiind o susținătoare a tinerilor. Din munca în echipă cu ei, am învățat că faptele reprezintă măsura adevărată a caracterului nostru. De aceea cred că tinerii care fac primii paşi în viata de adult au nevoie de ajutor şi de oportunități care să le ofere o șansă de realizare și împlinire profesională.

Prin programul de internship, tinerii au posibilitatea să cunoască în detaliu care sunt obiectivele mele politice şi legislative şi să participe activ la punerea lor în practică, oferindu-li-se şansa sa-și folosească cunoștințele dobândite și în afara sălilor de curs.

Întotdeauna am considerat că statul roman trebuie să promoveze politici publice țintite pentru tineri, pentru familia tânără, să se spargă cercul vicios în care este prins un tânăr. O familie tânără are nevoie la început de drum de primul loc de muncă, de prima casă şi de un prim copil. Această convingere pe care o am nu ține atât de ideologie cât de experiență. Şi mie, când am început, mi-a fost greu. Acum când mă uit în urmă realizez cât de importante au fost pentru mine şi pentru cariera mea programele de internship la care am participat. Prin programul ’Tineri pentru Parlament, tineri pentru Romania’, vreau să ofer o șansă tinerilor care sunt interesați de activitatea legislativă și, de ce nu, de politică.

Concursul este deschis tinerilor de până în 25 de ani. Vă rog să trimiteți CV-urile în format european, împreună cu o scrisoare în care descrieți motivele pentru care doriți să participați la acest internship în cadrul biroului meu parlamentar, precum și două idei de inițiative legislative (maxim un paragraf fiecare), pe teme pe care le considerați de importanță națională.

Tinerii aleși să facă parte din echipa mea își vor desfășura activitatea timp de o luna la cabinetul meu din Camera Deputaților în regim part-time (4 ore/zi), neplătit. La sfârșitul perioadei de voluntariat, vor primi un certificat care să ateste perioada de muncă și posibilitatea unei viitoare colaborări, în funcție de nevoile cabinetului meu, dar și de calitatea muncii prestate.

Documentele se trimit la adresa de email internship.anabirchall@gmail.com. Data limită pentru înscriere este 18 august 2014, urmând ca anunțul legat de câștigătorii acestui concurs să fie publicat pe 25 august și munca să înceapă odată cu 1 septembrie.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.