Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 9, 2015 in Politic | 0 comments

Întâlnire oficială cu reprezentanții FMI, BM și CE în ședința Comisiei pentru buget

img
Astăzi împreună cu colegele şi colegii mei din Comisia pentru buget am avut întâlnirea oficială cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europenă. A fost o întâlnire foarte bună, în care am discutat despre situaţia economică actuală din România, dar şi despre soluţiile la problemele cu care se confruntă românii, aşa cum este situaţia creditelor neperformante în valută.
Reprezentanţii FMI au apreciat măsurile macroeconomice de creştere luate de Guvern, îmbunătăţirea prognozelor de creştere economică pentru România pe anii următori, şi atât reprezentanţii Fondului, cât şi cei ai Comisiei Europene şi-au arătat susţinerea privind necesitatea adoptării legii insolvenţei persoanelor fizice. Le mulţumesc partenerilor noştri internaţionali pentru deschiderea arătată în şedinţa comisiei. Am mai făcut astăzi un pas important pentru a putea avea o lege care să ajute debitorul de bună credință să iasă din imposibilitatea achitării unei datorii.
Românii nu mai trebuie să trăiască permanent cu teama că îşi pot pierde agoniseala de o viaţă şi le mulţumesc celor peste 150 de colege şi colegi parlamentari care au susţinut proiectul de lege iniţiat de mine în 2014 şi aflat astăzi în dezbatere în Comisia juridică. Am încredere că dezbaterile din comisie vor decurge în continuare în mod constructiv, cu profesionalism, astfel încât să trimitem cât mai curând la vot în plen legea pe care o așteaptă românii sufocați de datorii.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.