Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 26, 2015 in Politic, Social | 0 comments

Întâlnire cu Sandie Blanchet, reprezentant UNICEF în România

POZ_1881 POZ_1892

Sandie Blanchet este una dintre cele mai energice femei pe care le cunosc. Dedicată combaterii inechităților sociale, militantă activă pentru incluziunea socială și promotoare a unor programe care stimulează spijinirea copiilor defavorizați, Sandie Blanchet este un om minunat.

În cadrul întâlnirii, am avut ocazia să discutăm despre programele derulate de UNICEF în România, și în special în acele zone unde sărăcia îi afectează pe copii, cei mai vulnerabili în fața acestui flagel. În egală măsură, copiii din comunitățile sărace sunt printre cei mai expuși traficului de persoane, fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Campanii precum “Copiii invizibili”, “Împreună pentru fiecare copil” sau “Oprește violența verbală”, pentru a aminti doar câteva dintre acțiunile UNICEF în România, sunt dovezile concrete ale implicării în misiuni sociale.

Totodată, în cadrul întâlnirii am discutat despre propunerea de înființare a unui grup de lucru în Parlament, care să aibă drept obiect de activitate protejarea drepturilor copiilor și promovarea educației, serviciilor sociale și a politicilor în interesul copiilor. Inițiativa a pornit de la președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Am fost aleasă într-un colegiu în județul Vaslui unde și cunosc foarte bine problemele pe care le generează sărăcia în rândul copiilor. Am asigurat-o pe Sandie Blachet de tot sprijinul meu și i-am mulțumit pentru încrederea acordată, reafirmând în acest context deschiderea Comisiei pentru afaceri europene pentru a continua strânsa colaborare pe proiectele comune și posibilitatea derulării de evenimente în parteneriat.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.