Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 18, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Insolvența persoanelor fizice sau legea falimentului personal este un ajutor real pentru românii care riscă să-și piardă agoniseala de-o viață prin executări silite

10629593_569073966537709_2572957402833538979_n

Comunicat de presă

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României a acordat raport de adoptare propunerii legislative privind insolvenţa persoanelor fizice, iniţiată de deputatul PSD Ana Birchall. „Iniţiativa mea legislativă privind insolvența persoanelor fizice, cunoscută şi drept legea falimentului personal, sprijină românii sufocaţi de datorii, reprezentând un ajutor real pentru cei care riscă să-și piardă agoniseala de-o viață prin executări silite” a arătat Ana Birchall în susţinerea iniţiativei legislative din cadrul dezbaterilor de la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României.
„Inițiativa mea legislativă acordă un real ajutor debitorului persoană fizică, dându-i posibilitatea să-și plătească datoria în termen de 5 ani, în baza unui plan de rambursare şi nu să fie pus în faţa executărilor silite sau lichidării bunurilor. Toate procedurile judiciare, fie în faţa instanţelor de judecată sau executările silite se suspendă, iar acumularea de dobânzi şi penalităţi după momentul iniţierii procedurii de insolvență se stopează și orice proceduri de executare silită nu mai pot începe. Toate actele unilaterale ale debitorului, cum ar fi împuternicirile sau mandatele acordate nu vor mai produce efecte” a declarat Ana Birchall.
Proiectul de lege L370/2014 a primit raport de adoptare în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României. „Le mulțumesc colegelor și colegilor mei din Comisia juridică din Senatul României pentru susținerea pe care au acordat-o acestei inițiative legislative extrem de importante pentru români. Fac apel la colegele şi colegii din Senatul României să voteze pentru adoptarea acestei inițiative legislative. Măsura reprezintă un ajutor real pentru milioanele de români sufocaţi de datoriile lunare, în special de ratele crescute la bănci. Ce vină a avut un român căruia regimul Băsescu – Boc i-a tăiat 25% din salariu, în realitate tăindu-i cu 40% veniturile şi, astfel, nu a mai putut să-şi plătească datoriile? Fac apel la sistemul bancar să înţeleagă importanţa şi necesitatea unei asemenea legi și să o susțină” a declarat Ana Birchall.
„Alături de iniţiativa mea legislativă privind conversia creditelor, adoptată deja în Senat și care acum este în dezbatere la Camera Deputaţilor, proiectul de lege privind insolvența persoanelor fizice oferă soluţii concrete de ajutorare a românilor împovăraţi de datorii, fie că vorbim de creşterea ratelor bancare lunare datorate exclusiv fluctuaţiilor cursului de schimb valutar sau de diminuarea veniturilor ca urmare a măsurilor de austeritate şi tăierilor salariale luate de guvernarea Băsescu – Boc. Oamenii nu mai trebuie să stea cu frica-n sân că, fără vina lor, nu-şi pot plăti datoriile lunare şi că pot rămâne pe drumuri, fiind executaţi silit. Inițiativa mea legislativă este o măsură de echitate şi un sprijin real pentru români” a precizat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.