Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 30, 2014 in Politic | 0 comments

Insolventa persoanelor fizice nu trebuie sa fie un subiect tabu pentru banci

Apreciez foarte mult susţinerea publică a reprezentanţilor sectorului bancar pentru adoptarea legii insolvenţei persoanelor fizice. Am observat că preşedinţii unora dintre cele mai mari bănci din România sunt în favoarea unei legislaţii echitabile, pe model european în domeniul insolvenţei persoanelor fizice şi propunerea legislativă pe care eu am iniţiat-o îndeplineşte aceste condiţii.

Este o propunere legislativă inspirată din cele mai performante legislaţii în materie de insolvenţă din UE şi din SUA şi nu cred că este cinstit ca românii să nu beneficieze, la fel ca restul persoanelor fizice din UE, de reglementarea corectă a insolvenţei persoanelor fizice.În mod particular, apreciez răspunsul primit din partea celei mai mari bănci din România, în procesul de consultare publică pe care l-am iniţiat. Este un răspuns care dovedeşte încă o dată atitudinea constructivă şi profesionistă a băncilor faţă de acest proiect şi mă bucură această atitudine, tocmai pentru că subiectul insolvenţei persoanelor fizice nu mai este un proiect tabu pentru creditori.

Procesul legislativ pentru adoptarea proiectului privind insolvenţa persoanelor fizice este încă în derulare în Parlament. Pe această cale, vreau să fac încă un apel către reprezentanţii sectorului bancar să participe la dezbaterile din comisiile parlamentare asupra falimentului personal, pentru că trebuie să continuăm o relaţie constructivă şi transparentă în procesul decizional şi tocmai pentru că, din experienţa mea de avocat, am învăţat că opiniile celor care lucrează în fiecare zi cu debitorii sunt indispensabile unei legi bune şi aplicabile.

Îi rog încă o dată pe toţi colegii mei parlamentari, atât pe cei care au semnat propunerea mea legislativă cât şi pe ceilalţi, să susţină şi să voteze pentru adoptarea insolvenţei persoanelor fizice în comisiile de specialitate şi în Plen. Fiind vorba de o propunere argumentată într-un mod profesionist, bazată pe modelele de aplicare a procedurilor de insolvenţă din state precum, Marea Britanie, Austria sau SUA, nu este un subiect care trebuie tratat polemic sau politicianist. Este cu siguranţă o propunere care va ajuta milioane de români „sufocaţi” de plata lunară a ratelor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.