Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 3, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Incompatibilitatea lui Iohannis este o problemă pentru fiecare susţinător al candidatului ACL la alegerile prezidenţiale. Klaus Iohannis are obligaţia să îşi lămurească problemele din justiţie înainte să ceară votul pentru Preşedinţia României

COMUNICAT DE PRESĂ

 „Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de a accepta recursul făcut de Agenția Națională de Integritate în cazul de incompatibilitate al domnului Klaus Iohannis ne demonstrează că există indicii de admitere cu posibilitatea ca domnul Iohannis să fie declarat vinovat şi să suporte sancţiunile prevăzute de lege în această speţă. Din informaţiile publice privind analiza raportului de admitere a recursului reiese faptul că lucrurile sunt diferite faţă de cum le prezintă Alianţa ACL românilor ca pe o simplă formalitate, existând elemente care pot indica un caz de incompatibilitate” a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

În motivarea deciziei luate de ÎCCJ, publicată astăzi, se arată că există suficiente elemente ca recursul ANI să fie acceptat: „tocmai pentru că Domnul Iohannis candidează la funcţia supremă in stat are datoria morală faţă de românii cărora le solicită votul să îşi lămurească această stare de posibilă culpabilitate. Într-o Românie a faptelor şi nu a vorbelor, aşa cum clamează în sloganul furat de la PSD, Iohannis se plasează prin acţiunile sale în calitate de primar într-o posibilă stare de incompatibilitate faţă de legea din România. Domnul Klaus Iohannis are obligaţia să îşi lămurească problemele din justiţie înainte de a cere votul românilor pentru Preşedinţia României” a precizat Ana Birchall.

„Românii nu pot fi puşi în faţa unui nou model Băsescu care se ascunde în spatele imunităţii pentru a fugi de controlul justiţiei. De aceea îi solicit public domnului Klaus Iohannis să îşi rezolve mai întâi starea de incompatibilitate şi doar în cazul în care este declarat nevinovat să mai solicite votul românilor. Sunt însă sigură că modelul promovat de candidatul ACL se bazează pe acelaşi comportament al ultimilor 10 ani de regim Băsescu. Iohannis vine în faţa românilor doar pentru a-şi asigura imunitatea, exact cum a făcut şi Băsescu. Este îngrijorător că un candidat la funcţia de preşedinte al statului român arată atât dispreţ faţă de justiţia şi legea din România, declarând că va candida „indiferent ce o să se întâmple”, arătând dispreţ faţă de instituţiile de bază ale unui stat de drept. O asemenea declarație îl descalifică”, a mai declarat deputatul PSD Ana Birchall.

„La alegerile din această toamnă românii trebuie să ştie că votul lor nu va putea fi infirmat de o instanţă de judecată. De aceea dosarul lui Klaus Iohannis îl face pe acesta incompatibil cu aşteptările a milioane de români, incompatibil cu drumul României alături de partenerii ei euro-atlantici şi incompatibil cu cea mai înaltă funcţie în stat: preşedintele României. În această toamnă românii trebuie să aleagă un nou model de preşedinte, care să maximizeze potenţialul României, iar acest model este reprezentat de Victor Ponta” a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.