Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 6, 2010 in Politic | 3 comments

In momente de criza avem nevoie de oameni profesionisti si responsabili. Avem nevoie de oameni de stat nu de papusari iresponsabili!

Este clar pentru toata lumea ca actuala clasa politica (de peste 20 de ani, cam cu aceleasi nume in pozitii de decizie) a intrat in faliment. Daca ar fi sa vorbesc in termeni specifici profesiei mele de avocat, trebuie sa spun ca „se impune declansarea, in regim de urgenta, a procedurii de lichidare”.

Este evident ca in momentul de fata dictatura non valorilor a pus stapanire pe aceasta tara, ca nu exista un sistem meritocratic care sa te lase sa reusesti avand la baza ceea ce ai invatat, “ce ai in cap” cum imi spunea tot timpul bunica mea, ci multi, mult prea multi, sunt cocotati sau se cocoata in tot felul de functii importante din acest stat datorita jocurilor de culise si a grupurilor mafiote care sunt cancerul societatii romanesti, ca sistemul de invatamant este asa cum este, ca peste tot unde intorci privirea vezi asa zise modele pe care, nici in ruptul capului, nu le doresti sa fie model pentru copilul tau, ca daca nu esti de acord cu sistemul atunci “te infundam noi, iti aratam noi tie” etc etc.

Criza economica nu se rezolva si nu se va rezolva prin declaratii populise, prin decizii irationale care nu au nicio legatura cu realitatea economico-sociala actuala, cu prioritatile economico-strategice pe care ar trebui sa le aiba acum acest guvern.

 Criza economica va fi rezolvata de un singur lucru: INCREDERE, incredere pe care Romania trebuie sa  o prezinte  investitorilor straini si romani, incredere in sistemul bancar, incredere ca guvernantii si Palamentul nu schimba legea de la o zi la alta ci ca vor intelege odata pentru totdeauna ca in mediul de afaceri este nevoie de stabilitate si predictibilitate legislativa, incredere ca nu ai la varful clasei politice papusari, pampalai si oameni total iresponsabili si slab profesionisti care nu stiu decat sa se ascunda dupa vorbe si declaratii care mai de care demne de persoane care trebuiesc internate la un anumit spital decat sa fie in pozitii de decizie in aceasta tara, oameni asa zis de stat care practic nu au curajul sa demonstreze, prin fapte, ca au responsabilitatea sa propuna, sa promoveze si sa isi asume masuri care pot fi nepopulare pe termen scurt dar care sunt oxigen pentru economie, care pot sa stopeze criza economica care se  transforma in criza sociala.  

Daca se continua asa, incepand cu toamna acestui an, Romania va prezenta risc ridicat si poate intra in incapacitate de plata, in faliment, asa cum s-a intamplat cu alte tari din Europa….si atunci sa ii vad pe toti acesti asa zis oameni de stat pe unde vor scoate camasa si ce scuze penibile vor mai gasi cand nici acum in ceasul al 12-lea nu se trezesc si continua cu acelasi circ ieftin dambovitean.

Mai multe intr-un articol publicat astazi in standard.ro  , articol care reia ideile din postul din 2 iulie 2009 si care este mai mult decat actual daca privim la tot ce se intampla zilele acestea pe scena politica. Sper sa fie ultima data cand va fi de actualitate desi …

3 Comments

  1. Sunt absolut de acord cu titlul postări. Încep însă să am îndoieli că aceşti oameni responsabili şi profesionişti există cu adevărat în România. S-au ascuns atât de bine în aceşti ani încât îmi este frică că ei practic nu mai există, au plecat care încotro.

    Cum spuneam şi acum un an, şi acum doi ani, şi acum trei ani şi acum zece ani… România are nevoie de o şcoală care sa califice politicieni, care să construiască caractere, care să pregătească membrii de partid să guverneze ţara. Nici un cost nu este prea mic pentru o asemenea instituţie. Nimeni nu doreşte însă să o construiască.

    • Bibliotecaru
      oameni de calitate sunt, inca sunt….doar trebuie sa tinem unii de altii mai mult

  2. Am citit articolul Dumneavoastra si sunt de acord cu ideile pe care le avansati. Vorbiti foarte bine de valori/non-valori sau despre falimentul clasei politice si despre nevoia de a schimba lucrurile; eu cred ca este important sa incepem sa vorbim la nivelul societatii, despre investitii in capitalul uman si despre retentia acestuia aici, despre dezvoltarea componentelor de capital social pentru ca a acest lucru e foarte important pentru a construi o societate (spre exemplu componenta de incredere e una care lipseste in societatea noastra. cei-i drept si comunismul a avut partea lui de vina, dar totusi au trecut 20 de ani din ’89 pana acum).
    Modul in care facem politica sau mai bine zis in care aceasta e facuta la televizor e unul foarte primitiv, nu facem decat sa ne uitam inapoi (la ce a declarat X si Y si apoi sa comentam acest lucru) si nu inainte, sa venim cu strategii pentru „a atinge” acest inainte. Spre exemplu, nu am auzit discutii despre construirea unor sisteme nationale de inovatie la televizor, ci numai de ce a facut X sau Y politician sau vedeta de tabloid.

    Sunt de acord cu Dvs si nu cu Bibliotecaru, oameni buni mai exista, nu au plecat chiar toti.Si trebuie sa incercam macar sa miscam lucrurile inainte, sa incetam cu lamentarile si sa cautam solutii!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Suspendarea presedintelui Basescu. In realitate cui foloseste? « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] orgoliilor de doi lei trebuie sa treaca daca vrem sa nu amanetam viitorul acestei tari!Asa dupa cum momentul incompetentilor…
  2. O provocare « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] De ce nu avem curajul să impunem un nou model: fie că vorbim de model economic, social sau de…
  3. Circ in Parlament…episodul n « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] aceasta dictatura a non-valorilor sincer nu stiu. Chiar nu se poate intelege ca in momente de criza este nevoie…
  4. Asa da restructurare: dati afara persoanele competente dar pastrati pilele politice! « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] un nu hotarat dictaturii non-valorilor. Sa incepem sa impunem un nou model de societate, un nou model politic, un nou …
  5. Crizele rafineaza viata. Prin ele descoperi cine esti cu adevarat « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] sa avem curajul sa modificam elementele ADN-ului nostru economico-financiar  si sa impunem un nou model politico-social tocmai pentru ca in momente…
  6. Bugetul Romaniei pe minus « standard.ro | Platforma de comentarii, bloguri si opinii MONEY.ro - [...] statelor nationale! Scriam despre acest lucru inca de anul trecut, din noiembrie! Oare vom avea si noi parte de…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.