Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 10, 2013 in Politic | 9 comments

Identitatea nationala a Romaniei trebuie sa devina una dintre cele mai importante preocupari ale romanilor si in special a politicienilor

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat în cadrul unei intervenții susținute în plenul Camerei Deputaților că identitatea națională a României trebuie să devină una dintre cele mai importante preocupări a românilor și în special a politicienilor.

„Promovarea României şi a interesului naţional reprezintă, în opinia mea, un proiect politic care nu trebuie să ţină cont de jocurile mărunte de partid. Am auzit cu toții de prea multe ori vorbe grele spuse despre țara noastră, atât de des încât majoritatea românilor pare că s-a obișnuit ca România să aibă o imagine deseori negativă în plan extern, pierzându-și astfel încrederea în identitatea și demnitatea națională” a spus deputatul social-democrat.

Ana Birchall a arătat că “este timpul să încercăm să schimbăm această stare de fapt. Soluțiile ne sunt la îndemână”. Parlamentarul PSD a precizat că “merită salutat faptul că în primul an de mandat, premierul Victor Ponta a avut peste 30 de întâlniri la nivel înalt cu reprezentanți ai unor state importante ale Uniunii Europene așa cum sunt Germania, Franţa, Austria, Italia, Polonia, Danemarca sau Spania, dar și cu lideri ai U.E”.

Deputatul social-democrat consideră că “asigurarea unei stabilități politice și economice este necesară pentru a atrage investitori străini. (…) Am crezut și voi continua să cred că România poate și trebuie să fie un jucător important în Uniunea European cu un rol esenţial în Europa Centrală și de Sud Est”.

“Trebuie să învăţăm să nu ne denigrăm unii pe alții în afara țării, pentru că, de fapt, pe termen mediu și lung nu câștigă nimeni” este de părere deputatul PSD.

Ana Birchall a făcut un apel către liderii partidelor politice din opoziție, dar și către președintele României: “să lase deoparte disputa politică, ranchiuna și obișnuința de a lupta cu toţi cei pe care nu îi poate controla. Sabotarea efortului autorităţilor române de a deschide România în plan extern nu are efecte asupra politicienilor, ci asupra marii mase a românilor, și mai ales asupra românilor implicați în activităţi din zona economică. Nici un interes politic nu poate justifica o atitudine împotriva interesului național!

Echipa  AB. 

9 Comments

  1. Stimata Doamna,

    Identitatea romaneasca tinde sa fie sinonima cu bruta bipeda care isi otraveste fantanile, da foc padurilor si omoara cu bestialitate animalele.

    Am citit diverse articole si opinii pe site-urile de socializare prin care se cere Uniunii Europene stergerea de pe harta uniunii a Romaniei din cauza tratamentelor inumane pe care le aplicam animalelor, de la ursii masacrati in delir, la cainii fara stapan. Suntem priviti ca ultimii barbari si, din pacate, incep sa cred ca asta suntem ca natie.

    Pentru schimbarea mentalitatilor romanesti e nevoie de politicieni tineri care sa stie sa-si asume niste responsabilitati in tara asta si nu doar de oratori cu CVuri bine redactate care cauta sa-si exprime parerea doar acolo unde da bine si unde puncteaza la populatia si asa analfabeta si apoi se retrag dupa geamurile fumurii ale masinilor de serviciu.

    Consider ca e de datoria dumneavoastra si va solicit sa luati atitudine in cazul legii neconstitutionale si morale privind eutanasia cainilor comunitari si ca iubitor de animale ce va stiu, sa sustineti proiectele reale si care aduc beneficii pe termen lung, nu masacrele in masa pe care le faciliteaza acum parlamentul Romaniei. Stiti foarte bine ca exista metode umane, le aplica toate tarile civilizate si orasele civilizate de la noi, pe care le vizitam cu totii de cate ori avem ocazia si ne minunam ca la ei se poate si la noi nu.

    Cu stima,
    Fapte, va rog!

    • (edit) Legii neconstitutionale si imorale

    • @Ionela
      In tarile civilizate n-ai sa vezi patruland caini fara stapan, deosebit de agresivi, pe strazile oraselor, nu mai vorbesc in capitala. In Romania, unde un copil a murit din cauza muscaturilor cauzate de un astfel de caine, dar nu numai un copil, imi amintesc ca mai demult a murit un japonez muscat de un caine vagabond, acesti caini fara stapan, de care ONG-urile pentru protectia animalelor nu s-au ocupat, asa cum nici Primaria Generala si nici primariile de sector nu s-au ocupat pentru ca sa nu-i mai vedem pe strazi, au ajuns un pericol public!! Iar ceea ce e mai grav este faptul ca unii au ajuns sa aiba o dragoste nenaturala fata de caini, care depaseste dragostea de oameni!! Se exagereaza foarte mult cu dragostea fata de acesti caini fara stapan.

      • Nu e vorba de exagerare. Spiritele se incing de multe ori, de ambele parti. E vorba de o isterie care se propaga si care duce, in definitiv, la violenta in societate. Cainii nu trebuie sa fie pe strada si stimatii nostri politicieni si administratori stiu asta foarte bine. Au fost la dispozitie 20 de ani si multe milioane pentru solutii umane si banii s-au dus pe alte cele care n-au nicio legatura cu mine sau cu altii care locuiesc in tara asta.

        Cateva cazuri de agresiune canina nu justifica niste legi votate in pripa, niste legi gresite, scrise pe picior, menite sa linisteasca multimile cu spume la gura.

        Plus ca toata manipularea asta a servit sa se acopere niste chestii care se intamplau in timp ce lumea isi lua empatia fata de o femeie care trebuia acuzata de neglijenta si fata de un primar care trebuia acuzat de incompetenta in serviciu – dar a invatat ca e ok sa plangi la TV, ca lumea se emotioneaza – si a transformat-o intr-o lupta de clasa impotriva unor animale care nu gandesc, ci doar sunt ceea ce sunt.

        Copii mor in Romania din atatea cauze care trebuie rezolvate toate, cu cap, cu inteligenta! Cruzimea fata de animale in apararea copiilor nostri nu e una dintre metodele de educatie pentru care vreau sa fim cunoscuti in lume. Un organism statal care da liber psihopatilor sa se manifeste pe strazi, este unul bolnav. Un copil invatat sa se teama de animal si sa-l urasca, este un individ pierdut pentru societate.

        • @Ionela
          Da, dar ce te faci cand un oras incepe sa aiba o comunitate de peste 60.000 de caini fara stapan? Problema este ca acesti caini sunt foarte periculosi. A te feri de ei e un lucru normal. Eu sunt de acord cu tine ca problema asta trebuia rezolvata in 20 de ani, asa este cum spui! Numai ca, vezi bine, nu s-a realizat lucrul asta. Noi nu vorbim de ceea ce ar fi trebuit facut, ca n-are niciun rost. Ci de ceea ce trebuie facut. Vorbesti de faptul ca „Un copil invatat sa se teama de animal si sa-l urasca, este un individ pierdut pentru societate”. Eu zic ca e mai bine sa invete sa se fereasca si sa-l ocoleasca decat sa nu o faca si s-o pateasca!!
          Am fost ieri in zona aceea, Lacul Tei, unde s-a intamplat tragedia cu copilul acela… E plin de caini, foarte multi!! Daca nu sunt agresivi, atunci e bine. Eu vreau sa-ti spun ca si in conditiile in care te plimbi cu copilul de mana, deci nu-l lasi din mana, si o haita din asta de caini sare pe tine si pe copil, nu cred ca ai sanse sa scapi. Fereasca Dumnezeu de asa ceva! Dar parerea mea este ca acei caini te pot omori atat pe tine cat si pe copil.

          Ceea ce sper eu este sa nu mai vedem caini pe strazi si Primaria Generala, impreuna cu cele de sector, sa-si faca datoria. Nu mai vorbesc de faptul ca o comunitate foarte mare de caini, precum cea din Bucuresti, caini care sunt fara stapan si care nu sunt supusi niciunui control la un medic veterinar, pot constitui un focar de boli pentru orasul nostru.

          Pe de alta parte, sa hranesti un oras de caini (ca am inteles ca sunt peste 60.000) costa si Primaria nu dispune de fondurile necesare. Solutia legala adoptata se foloseste si in tarile occidentale dezvoltate si civilizate, inclusiv in SUA, in conditiile in care un caine nu e revendicat intr-un anumit interval de timp. In felul asta nu vom crea psihopati, ci oameni civilizati. Romanul nu e, in general vorbind, un om civilizat, nici macar in dragostea lui fata de animale si nici macar responsabil fata de cainele sau. Arata-mi-l si mie pe acela care, dupa ce cainele isi face nevoile pe trotuar, vine si strange ceea ce a facut cainele. Da, asa e, nici autoritatile nu sanctioneaza un astfel de lucru.

        • @Ionela
          Zici asa:

          „Cateva cazuri de agresiune canina nu justifica niste legi votate in pripa, niste legi gresite, scrise pe picior, menite sa linisteasca multimile cu spume la gura. „

          Da, vad ca faci dovada spumelor la gura!! 😆

        • Ca tot dezbatem problema asta a cainilor fara stapan, pe mine ma ingrijoreaza doua lucruri:
          1. comunitatea asta foarte mare de caini fara stapan – peste 60.000 de exemplare, lasati efectiv de izbeliste;
          2. pojarul asta al dragostei fata de animale care ii cuprinde pe unii, fara sa se faca ceva efectiv pentru acesti caini, sa nu-i mai vedem pe strazi, desi ma asteptam ca sectorul privat sa rezolve eficace problema asta a cainilor (in colaborare cu primariile).
          Ca, de fapt, astea sunt cele doua trasaturi ale fenomenului, care nu e in regula si care se intampla, iata,in zilele acestea.

  2. D-na Birchall,
    Spuneti asa:

    „Am auzit cu toții de prea multe ori vorbe grele spuse despre țara noastră, atât de des încât majoritatea românilor pare că s-a obișnuit ca România să aibă o imagine deseori negativă în plan extern, pierzându-și astfel încrederea în identitatea și demnitatea națională”

    iar pe urma spuneti:

    „“Trebuie să învăţăm să nu ne denigrăm unii pe alții în afara țării, pentru că, de fapt, pe termen mediu și lung nu câștigă nimeni” este de părere deputatul PSD.”

    Pai, da, dar vedeti dumneavoastra… romanul se incadreaza in intervalul dintre „sa moara capra vecinului” si „sa moara vecinul si sa-i iau capra”. Cu alte cuvinte el oscileaza intre aceste doua limite. Eu sunt de acord cu Dvs., insa daca romanul nu-si poate gasi alte limite decat cele de mai sus eu nu cred ca se poate si realiza ceea ce doriti.
    Ca ziceti in final:

    „Ana Birchall a făcut un apel către liderii partidelor politice din opoziție, dar și către președintele României: “să lase deoparte disputa politică, ranchiuna și obișnuința de a lupta cu toţi cei pe care nu îi poate controla. Sabotarea efortului autorităţilor române de a deschide România în plan extern nu are efecte asupra politicienilor, ci asupra marii mase a românilor, și mai ales asupra românilor implicați în activităţi din zona economică. Nici un interes politic nu poate justifica o atitudine împotriva interesului național!”

    Aveti dreptate in proportie de 50% cand afirmati ca efectele sunt asupra marii mase a romanilor. Insa sunt si asupra politicienilor, cum sa nu!! Eu cred ca e de natura evidentei, nici nu mai trebuie sa dau exemple. Cand vrei sa obtii sprijin politic din exterior e clar ca incerci sa-ti sabotezi adversarul, care vrea acelasi lucru.

  3. De fapt societatea noastra e prea plina de contradictii, iar acest lucru franeaza promovarea Romaniei si a interesului national.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.