Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 25, 2008 in Politic | 7 comments

Hai sa modernizam Romania!

Candidez pentru functia de deputat in Colegiul America de Nord si Sud, Australia si Noua Zeelanda.

Am 35 de ani, sunt casatorita de 10 ani cu Martyn si impreuna avem o minunatie de baiat de 7 ani si jumatate, Andrew. Am copilarit in comuna Fulga de Jos, judetul Prahova intr-o familie simpla, de tarani, dar care mi-au dat cea mai frumoasa zestre pe care un parinte o poate da copilului sau: o educatie sanatoasa pe care vreau sa o transmit si eu copilasului meu.

Licentiata in Stiinte Juridice, sefa de promotie, am avut sansa de a fi primul roman admis simultan la masterat la mai multe Universitati precum Harvard, Oxford, Yale, Cambridge, New York University.
Am ales sa urmez cursurile de masterat in drept la Yale Law School SUA. Dupa absolvirea masteratului in drept Magna Cum Laude in cursuri precum Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar – Bancara si Comerciala si Dreptul International, am continuat studiile in cadrul Yale Law School, urmand cursurile de doctorat sub indrumarea decanului facultatii, Dean Anthony T. Kronman.

Tema lucrarii de doctorat a fost “Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din tarile Central si Est Europene”- o analiza comparativa a dreptului falimentului aplicabil sistemului bancar din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Romania, Ungaria, Polonia si Cehia.
Pe intreaga perioada a studiilor de doctorat, am fost bursier Goldman Scholarship, bursa acordata de Yale Law School.
Dupa terminarea doctoratului am lucrat ca avocat pe Wall Street in New York City, S.U.A. in cazuri precum: ENRON, MCI-Worldcom, United Airlines, US AIR si UPC.

In 2003, impreuna cu familia, am decis sa ne intoarcem acasa iar eu am intrat in politica. Am lucrat la Ministerul Afacerilor Externe si Comisia pentru Politica Externa a Senatului.

Totodata, mi-am continuat cariera academica, fiind titularul cursului “Procedura Insolventei: Reorganizarea judiciara si Procedura falimentului” la Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Bucuresti, si coordonatorul grupului de cercetare privind Dreptul Falimentului si Restructurari Finaciar- Bancare la aceeasi universitate.

In plan politic am initiat o serie de proiecte in special in zona sociala (egalitate de sanse, familie), in domeniul educatiei si cercetarii, al relatiilor externe (am dat in judecata tabloidul britanic “The Sun” si am castigat obligandu-l sa retraga cateva mizerii scrise la adresa Romaniei si a romanilor).

Fiind un om de centru – stanga, m-am batut pentru o social-democratie moderna, progresista si am luptat din interiorul sistemului pentru o reforma reala a clasei politice. Marturisesc deschis ca de multe ori nu mi-a fost usor, am intampinat piedici si tot de multe ori am fost victima a jocurilor politice si de interese care au incercat fara succes, sa ma ingenuncheze.

Ma mandresc insa cu faptul ca sunt o luptatoare si nu voi abandona niciodata telul pentru care m-am intros acasa: acela de a promova o altfel de politica, o politica decenta, occidentala, bazata pe proiecte si programe si NU pe interesele unei gasti sau aleia.

Pe 30 noiembrie, pentru prima data dupa decembrie 1989, vom avea in Romania alegeri uninominale.

Pentru prima data dumneavoastra va veti putea alege direct deputatul care sa va reprezinte in Parlamentul Romaniei.

Acum, mai mult decat oricand, dumneavoastra puteti da un semnal romanilor din tara pentru schimbarea clasei politice aratandu-le ca trebuie sa judece si sa voteze in primul rand omul si nu un partid sau altul.

Sper sa fiti alaturi de mine in aceasta campanie pentru a demonstra ca in Romania anului 2008 poti sa fii votat si sa castigi fara sa faci parte din gasti, gruprui de interese, din sistem si sa nu fii rapus de jocuri oculte de culise.

7 Comments

 1. Politicienii romani sint persoane inabordabile etc etc….Meritele formale au locul lor dar ar fi de dorit o abordare mai personala, mai directa (asa cu au sugerat-o deja cei din Canada cu care esti in dialog). Oamenii vor sa aiba ceva in comun, sa se identifice, sa-i placa pe cei alesi (T.Basescu). In momentul de fata PSD e o adunatura de avocati cu nasul pe sus. Tu nu vrei sa fii unul dintre ei nu?

 2. Romanii din strainatate sint cei care concret si practic stiu ce inseamna politica adevarata, politica care da rezultate. Tu nu „speri” ci VREI ca ei sa ti se alature pentru ca impreuna sa contribuim la schimbarile necesare pentru ca politica romanesca sa semene mai mult cu cea europeana sau nord americana.
  In schimib odata aleasa promiti sa fi un parlamentar accesibil dupa model american.

 3. ?
  insusit criticile si facut corecturile necesare
  multumesc

 4. Sper sa reusiti sa-i convingeti pe romanii din colegiul in care candidati ca merita sa va voteze eu cred ca aveti mari sanse de reusita mult succes.

 5. Sint de acord cu proiectele dvs. si am citeva sugestii…nu trebuie neaparat sa apara pe site
  -modernizare vs/& normalizare. Ro e destul de moderna (chiar daca nu si omogena desi ar trebui.)… ce lipseste e un mic „push” care sa o forteze in normalitate. Pentru normalizare ajunge cu citeva institutii, atitudini noi dar mai ales OAMENI NOI.
  -Nu doar soarta dar si interesele romanilor din strainatate sint neglijate. Sint chiar mai neglijati ca cei din tara. +2 mil de roamni si-au luat lumea in cap de raul celor care conduc Romania direct sau indirect . Una din cele mai mari emigrarui in timpurile noastre. Introduc 7 miliarde de euro in tara anual si guvernul cheltuieste 7 milioane euro.
  -Situatia femeilor, includerea ecologismului ca o parte importanta si permanenta in platformele politice ale partidelor mari, o politica regionala mai echitabila in care invatamintul joaca un rol important, a impiedica invatamintul sa intre intr-o perioada de „reforma vesnica/permanenta”, a tine/pastra muntele, marea, Delta pentru toti romani, colaboare cu propriul grup parlamentar si toate celelalte grupuri parlamentare pentru a rezolva problema vizeleor SUA (e prea mult de una singura)
  – Chiar daca timpul scurt si imprejurarile va defavorizeaza sper totusi ca alegerile sa va dea o sansa sa cunoasteti cit mai multi romani din afara, sa cunoasteti cit mai mult din problemele si prioritatile lor. Daca nu acum atunci poate data viitoare…este timp.

 6. Ceea ce va propuneti dumnevoastra suna foarte frumos. Sper sa aveti sustinerea necesara sa puteti face ceea ce doriti, pt ca un lucru este sigur, vointa si putere aveti.

 7. Sper din tot sufletul ca veti castiga. Sunteti un om de la care multi dintre noi avem ce invata. Multa bafta

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.