Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 4, 2012 in Politic | 2 comments

Guvernul USL a inteprins masuri de salvare a Oltchim

Guvernul USL nu-i va abandona pe muncitorii de la Oltchim luand măsuri pentru salvarea combinatului.

Îi asigurăm pe muncitorii de la Oltchim că guvernul USL va salva combinatul. Noi ne diferenţiem total de PDL prin simplu fapt că nu întoarcem spatele muncitorilor şi nu ascundem o problemă sub preş.

Sigur ca situaţia ar fi fost mult mai simplă acum, dacă fostele guverne PDL ar fi luat măsurile necesare încă din 2009 pentru redresarea combinatului. Combinatul putea fi salvat mult mai ușor și nu mai ajungea în situația din prezent dacă, în intervalul 2009-2012, guvernările PDL ar fi fost interesate în mod real de soarta Oltchim și a muncitorilor de acolo.

Ceea ce se face acum la Oltchim nu este lichidarea combinatului, ci încercarea de salvare a acestuia dintr-o stare în care a fost adus de PDL și firmele-capușă din jurul acestui partid. Am promis ca vom îndrepta nedreptățile guvernelor PDL și vom repara ceea ce fosta guvernare a stricat și ne-am ținut de cuvant.

Ministerul Muncii a declanșat, o campanie de anchete sociale ce vizează stabilirea, până la sfârșitul acestei săptămâni, a numărului de angajați de la Oltchim Râmnicu Vâlcea care urmează să primească ajutoare de urgență, conform Memorandumului aprobat săptămâna trecută.

Valoarea ajutorului de stat este de 1400 de lei, acești bani aflându-se deja în conturile Ministerului Muncii.

Consiliul de Administrație a numit un nou director general la Oltchim, care nu are legătura cu fosta conducere a combinatului, care a distrus combinatul.

Va urma curățarea acestuia de firmele clientelare și relansarea activității la Oltchim. În urma acestei eliminarii a cupășelor de la Oltchim, combinatul va deveni atractiv comercial, pentru ca următoarea procedură de privatizare să fie una de succes, iar cumpărătorul să fie un investitor strategic.

2 Comments

  1. cu lapte si miere cand incepe sa curga?

  2. „Îi asigurăm pe muncitorii de la Oltchim că guvernul USL va salva combinatul. Noi ne diferenţiem total de PDL prin simplu fapt că nu întoarcem spatele muncitorilor şi nu ascundem o problemă sub preş. Situaţia ar fi fost mult mai simplă acum, dacă fostele guverne PDL ar fi luat măsurile necesare încă din 2009 pentru redresarea combinatului.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un amalgam plin de… amenintari… « Motanul Incaltat - [...] Guvernul USL a intreprins masuri de salvare a Oltchim [...]
  2. Ceva ce nu mi-e clar… « Motanul Incaltat - [...] pare cam nepotrivita, sa nu zic altfel. In loc sa arate sau sa reia, sa faca un rezumat al…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.