Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 20, 2009 in Politic | 15 comments

Guvernul Boc va fi interimar pana la alegeri

Portocaliii

eu asa cred. Voi?

15 Comments

 1. Raspund maine dupa ce vad mutrele candidatzilor la presidentie, dupa intrevederea cu Biden 😛

 2. Din pacate, asta e pohta ce-a pohtit-o El. Asa ca guvernul de boci, un fel de gadget ieftin pentru Excelenta sa suprema, nu se va da dus de la tezaur prea usor.

 3. In acest moment chiar ca nu mai conteaza cine va fi prim ministru; Basescu are ce si-a dorit. Cine e Boc? Un alt cap al balaurului cotrocean; nici macar capul care gandeste. Sa nu uite presedintele in exercitiu vorba despre cine seamana vant…

 4. Aşa se pare, suntem într-un impas constituţional. Din păcate, da.

 5. Ma intreb de ce nu-l demite Parlamentul?! A intarzia un guvern pe timp de criza economica e un gest iresponsabil. Dar daca n-ar fii acum alegerile prezidentiale si ar mai trebui sa stea presedinte 3 ani?! Si daca presedintele ar putea dizolva parlamentul la discretie, tot aceiasi componenta ar avea dupa anticipate, deci de ce nu coabiteaza cu un premier agreat de majoritate? De unde aberatia cu partidul cu cel mai mare numar de parlamentari?! Din moment ce nu exista un partid cu o majoritate absoluta nu se poate vorbi despre un partid majoriar. Iar PD-L este mai minoritar decat toate intrucat nu poate constitui in jurul sau o coalitie, ci dimpotriva coalitia cuprinde tot ce e in afara sa. Coalita ar trebui sa organizeze guvernul Iohannis si sa-i ofere o camera de exil in Palatul Parlamentului. Cred ca ar trebui practic sa-si inceapa activitatea si sa preia controlul ministerelor. Pur si simplu Basescu trebuie by-pass-at. Suntem o republica parlamentara, Presefintele are doar un rol onorific, nu poate dizolva Parlamentul la discretie, ci doar poate face cermoniile atunci cand acesta nu poate forma o coalitie, cand oricum s-ar autodizolva. Cine e Basescu? De fapt am putea chiar sa-l alegem si sa-l izolam. Sau mai bine nu:)
  Ma gandesc ce se va intampla cu PSD daca Geaoana este ales. Va trebui sa paraseasca 2 pozitii cu mult mai importante decat cea pt care ar fi ales: cea de presedinte PSD si presedinte al Sentatului. De asemenea, Crin ar putea parasi presedinita PNL.

 6. Buna ziua
  Ma gandesc ca vizita lui Joe Biden nu e intamplatoare acum ,inainte de alegerile prezidentiale …Americanii nu prea fac vizite de curtoazie …
  Probabil dupa intalnirile cu Basescu,Geoana si Crin Antonescu americanii vor decide care ar fi partenerul cel mai serios si viabil pentru interesul SUA in zona …..Probabil ca J.Biden are deja informatiile complete de la Ambasada SUA la Bucuresti …De o parte minoritatea PDL si Basescu …de cealalta parte o majoritate parlamentara pentru oricare ar deveni presedinte ,Crin Antonescu sau Geoana …poate si pentru Oprescu …..
  Poate vor fi clarificari dupa aceste intalniri …
  O zi buna la toti

  • Codrin Scutaru
   foarte tare analiza ta

 7. @cmorosanu

  Cred ca pe Biden il intereseaza mai putin democratia din Romania si mai mult in ce conditzii isi va putea amplasa rachetele. Din acesta perspectiva cred ca preferatzii lui vor fi, in ordine, Basescu si Geoana. Daca va lasa sa se inteleaga altceva, atunci, well, o sa fie interesant.

 8. Biden dixit

  România îmi aminteşte de campania de anul trecut din Statele Unite. Aceasta competiţie este sănătoasă, specifică unei democraţii.

  Vom sprijini România indiferent de rezultatul alegerilor

  Daca as fi Traian Basescu nu as avea prea multe motive de bucurie dupa aceste decalaratztii. Nici daca as fi Boc. Sa vedem ce si ce zice de „challengeri”.

  Totusi, aceasta e doar versiunea oficiala. SUA vrea sa isi amplaseze rachetele. Va sprijini candidatul care ii va oferi conditiile cele mai avantajoase dintr-o perspectiva geo-strategica.

 9. Eu cred că politica este muribundă.

  • Bibliotecaru
   de acord ..pentru un anumit fel de politica….si este bine ca acest fel sa fie muribunda.

 10. dk vreti sa cautati o explicatie pt realitatea nefardata care ne indica cu degetu in ochi ca intelectualii au luat-o la extreme intrati pe http://crizeleluarvinte.wordpress.com … e scris bine, cu nerv, cu o ironie distrugatoare, e laboratoru unde se coace urmatoarea revolutie din romania, apropo dc se vede intr-atat de strident si in fotbal cat suntem de labili ca natie? respecte

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.