Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 3, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Guvernul a avizat favorabil iniţiativa mea legislativă prin care satele Florești și Dealu Secării să aparțină comunei Alexandru Vlahuță

COMUNICAT DE PRESĂ

“Mă bucur că iniţiativa legislativă pe care am depus-o în Parlament, prin care satele Dealu Secării şi Florești să aparțină comunei Alexandru Vlahuţă, aşa cum doresc locuitorii celor două sate, a primit aviz favorabil din partea Guvernului Ponta. Solicit autorităţilor locale să demareze de urgenţă procedurile legale pentru organizarea referendumului, astfel încât propunerea mea legislativă să fie inclusă pe ordinea de zi a Senatului pentru a fi adoptată, organizarea referendumului fiind ultima etapă preliminară necesară adoptării legii”, a declarat Ana Birchall.

“Vreau să îi asigur pe locuitorii satelor Dealu Secării şi Floreşti că, aşa cum m-am bătut în toate comisiile de la Camera Deputaţilor şi din Senat, voi urmări cu aceeaşi determinare ca iniţiativa legislativă, care repară o situaţie nedreaptă existentă de mult prea mulţi ani de zile, să devină lege prin votul Senatului cât mai curând posibil. Este o responsabilitate pe care mi-am asumat-o în faţa vasluienilor din comuna Alexandru Vlahuţă, pe care îi reprezint în Parlamentul României, şi o promisiune pe care o respect pentru cei care mi-au acordat încrederea”, a adăugat Ana Birchall.

„Ţin să le mulţumesc în mod special domnilor viceprim-miniştri Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, care, înţelegând oportunitatea iniţiativei mele legislative şi problemele oamenilor din cele două sate, au dispus avizarea favorabilă de către Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Mulţumesc de asemenea colegelor şi colegilor mei din Camera Deputaţilor şi celor din comisiile de specialitate de la Senat care au votat şi au susţinut acest demers care trebuie soluţionat cu celeritate”, a mai precizat deputatul PSD.

“Doresc să le spun vasluienilor din satele Dealu Secării şi Floreşti că aşteptarea lor de peste 25 de ani se apropie de sfârşit şi, după avizarea favorabilă de către Guvern, iniţiativa mea legislativă va fi votată şi în Senat, iar cele două sate vor rămâne în jurisdicţia şi administraţia comunei Alexandru Vlahuţă, conform voinţei şi dorinţei oamenilor”, a încheiat deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.