Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 20, 2010 in Politic | 0 comments

Guest Post

scris de Pedro:

“Nu poti schimba directia VINTULUI, dar poti schimba pozitia velelor, astfel incit sa ajungi intotdeauna la ce ti-ai propus”
Pastreaza-ti visele vii !!

Personal, cred ca este foarte bine, daca nu recomandabil, sa ne „pastram visele vii” pentru ca pana la urma este corect ca „speranta este unul dintre putinele sentimente care ne insotesc pana la mormant” dar as adauga ca tot atat de importanta este si fundatia acelor „vele”! Pana la urma cred ca esential ramane scara valorilor tale, taria, puterea si mandria de a ramane consecvent acestor principii si valori, chiar daca, pentru moment, pierzi. De multe ori castigi pierzand iar o batalie pierduta valoreaza mai mult decat una castigata. Important este, insa, sa nu pierzi in ochii copilului tau si ai celor care realmente tin la tine. Important este ca nu pierzi in propriii ochi, astfel incat atunci cand te uiti in oglinda sa nu iti fie rusine de ceea ce vezi! Asa cum spunea bunica mea, toti oamenii sunt trecatori dar nu toti trecatorii sunt oameni!”.

Stiu, intr-o dictatura a non valorilor care sugruma astazi societatea romaneasca, cand anormalul este privit si acceptat ca normal (si exemplele ar putea continua, din pacate!) este greu sa mai crezi ca vom ajunge sa avem si la noi un sistem meritocratic, este greu sa vezi cum poti schimba acele vele Pedro!?

Eu inca cred ca se poate si sunt de acord cu ce spui tu cu amendamentul ca este important sa intelegem ca talentul danseaza imitatia topaie si, ca in orice constructie, fundatia este esentiala, fiecare caramida fiind critica.

Tocmai de aceea consider ca educatia si investitia in educatie si scoala romaneasca este o problema de siguranta nationala si trebuie tratata ca atare si nu cu abrambureala, experimentele si superficialitatea care a caracterizat de mult prea mult timp deciziile si activitatea ministerului educatiei.

Stim ca a impune un nou model de societate este greu dar indraznesc sa sper ca nu este imposibil cu conditia ca toti cei care gandim la fel, indiferent unde suntem si ce facem, sa tinem unii de altii ….altfel ramanem insule izolate mult mai usor de distrus, pentru ca DA, este adevarat, a impune un sistem meritocratic bazat pe competente, profesionalism, pe speranta ca te poti realiza si aici, acasa, pe baza a ceea ce ai in cap, pe munca cinstita nu numai pe jocuri de culise  sau pilele lui X sau Y sperie pe cei care o viata nu au facut altceva decat sa topaie dupa un refren ieftin. Nu crezi?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.