Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 4, 2009 in Politic | 29 comments

Greselile candidatilor???!!

Geoana - Basescu

1. In opinia mea cred ca amandoi au gresit acceptand sa jure pe Biblie. Nu stiu a cui a fost aceasta idee dar mi se pare total neinspirata si lipsita de respect fata de simboluri sfinte. Oricum nu i-a crezut nimeni ca sunt sinceri chiar daca sa persupunem ca au fost. Amandoi trebuiau sa refuze.

2,3,4….100 va las pe voi sa completati lista.

PS. Inspirat cadoul lui Basescu…trebuie sa recunosc ca a fost pe placul multor romani…bravo persoanei care s-a gandit la un asemenea cadou.

29 Comments

 1. Greseala cu Biblia a fost a lui Turcescu, sau cine a organizat confruntarea.

  Simt nevoia sa elaborez putin pe marginea acestui episod. La fel ca si Anei, mi se pare o lipsa de respect, o pangarire a unor lucruri sfinte.

  Credintza, in opinia mea, trebuie sa ramana o relatie personala intre om si Dumnezeu, o relatie extrem de importanta. E gresit sa fie intinata prin aducerea ei in sfera politicului si a manipularii maselor.

  Cred ca nici din punct de vedere teologic nu e OK. Ne numim Crestini, pentru ca afirmam ca credem in invataturile lui Isus si incercam sa le urmam. Ce spune Isus despre juraminte?

  „Ati mai auzit iaras ca s-a zis celor din vechime: „Sa nu juri stramb; ci sa implinesti fata de Domnul juramintele tale.” Dar Eu va spun: Sa nu jurati nicidecum; nici pe cer, pentru ca este scaunul de domnie al lui Dumnezeu; nici pe pamant, pentru ca este asternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentruca este cetatea marelui Imparat. Sa nu juri nici pe capul tau, caci nu poti face un singur par alb sau negru. Felul vostru de vorbire sa fie: „Da, da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte, vine dela cel rau.

  Ma intreb de ce BOR nu ia aceste lucruri ad-literam, si cere interzicerea acestei cutume, juramantul pe Biblie.

  Dar, fiindca tot nu putem schimba ce s-a intamplat, mai vreau sa spun cateva lucruri.

  Am afirmat ca momentul acesta ii va scadea sansele lui Basescu la alegeri. Masiv. De ce cred asta?

  In opinia mea exista trei tipuri de relatii posibile cu Dumnezeu: de frica, din interes, din dragoste. Oricare e mai buna decata lipsa unei astfel de realtii, insa daca e sa le comparam intre ele, cred ca reprezinta nivele diferite ale evolutiei credintei. Le-am enumerat in sens ascendent.

  Electoratul din 2009 a lui Basescu (cel din 2004 a fost o aberatie socio-istorica) a fost cultivat si actioneaza in spiritul fricii. Inclusiv cea de Dumnezeu. Ma intreb, cati dintre cei care pana ieri erau dispusi sa ii acorde credit lui Basescu, numa’ asa’ de-a’ dracu’ sa le-o arate „mogulilor”, vor mai vota acum cand STIU ca Basescu a jurat stramb si a incercat sa manipuleze jurmanatul facand precizari de natura a-i permite sa se disculpe ulterior?

  De ce spun ca stiu? Pentru ca am convingerea ca un Crestin adevarat simte, STIE cumva aprioric aceste lucruri. Citi aici. Privizi detasati si fara patima inregistrarea si cautati sa va raspundeti sincer. Cine a fost sincer? Raspunsul iti veti afla mai degraba in suflet decat in minte. Credeti in el, iar dumineca votati dupa cum va dicteaza constiintza.

 2. Last night a fost marea dezbatere. Nu o să fac o analiză corectă şi obiectivă pentru că nu prea am rezistat in faţa televizorului. In cele câteva minute în care am asistat, ca telespectator, la dezbatere am putut observa cum Băsescu aruncă ciuperca otrăvită în timp ce vântul bătea înspre prostănacul pesedist. De aici marota “de unde ştia TB de vizita lui MG la curtea mogulului Vântu? o fi pus serviciile secrete pe urmele pesedistului?”. În timp ce Băsescu arunca cu noroi mogulistic si oligarhistic, în tabăra băsesciană de la faţa locului se puteau zări şi oligarhi (baştani, că şi ăstia sunt bogaţi) ca Videanu sau Udrea.
  Trecând peste aceste aspecte, am observat prezenţa celor două Elene băsesciene. Mai exact, despre moacele Elenelor vreau să adaug câteva observaţii.
  1) Elena Udrea sau Nuţi de la Cotroceni are un rol aparte în viaţa preşedintelui. La fel cum marinarul are un loc aparte în viaţa Nuţicăi. Eu cred că Nuţi îl iubeşte sincer. Mă uitam la privirea ei entuziasmată de orice vorbă băsesciană, asemenea Elenei Ceauşescu când privea dictatorul. Îl privea pe Traian cu Patos şi adorare. Dar, încă actuala ministresă, are în ea o supradoză de ipocrizie şi aberaţie. E fiica pedelistă, cea risipitoare (la fel ca Ridzi), care aruncă cu banii publici, fără număr, doar în acoliţii portocalii. Şi “urmaşii lui Traian Băsescu” denotă o persoană lipsită de scrupule, nedusă la şcoală şi lipsită de bun simţ, pentru că prin afirmaţia ei, făcută cu amor şi patimi marinăreşti, a jignit un întreg popor. Poporul român.
  2)Moaca Elenei Băsescu, care la dezbatere afişa o privire tâmpă, care habar nu avea ce se întâmplă acolo. Celebră pentru relaţiile avute cu băieţii de dorobanţi, ci nu pentru activitatea politică, agramată, cu un servici plătit cu mii de coco în care nu făcea nimic, numită preşedinte al TDL în mod abuziv şi comunist, făcută de tăticu’ europarlamentar, Elena Băsescu este simbolul nepotismului românesc. Stindardul nepotismului mioritic. Pentru o clipă am văzut şi simţit amărăciunea celor din barul unde mă aflam. Amarăciunea pentru că ei învaţă ca nebunii, sunt olimpici internaţionali, gândesc eficient, au talent în anumite domenii, alţii sunt tineri supradotaţi, dar sunt înlăturaţi pentru a face loc unor specimene ca fata lu’ tăticul plecat cândva pe mare.
  Eu asta am observat si analizat la confruntare. Un adevăr mai dureros.

  • Hobbitul
   bine ai venit pe acest blog si sper sa mai scrii….sincer mi-as fi dorit sa fi fost mai multe dezbateri pe idei si proiecte

 3. Ca sa nu mai vorbim ca intr-o tara cu o constitutie seculara, fara religie de stat, promovarea crestinismului e cam ilegala…

  • Anca
   in primul rand bine ai venit pe acest blog. Parerea mea este ca trebuie sa fim respectuosi cu credinta fiecaruia …raman la parerea ca acel gest a fost aiurea

 4. Eu nu am inteles cadoul facut de Basescu. Un astfel de cadou trebuia sa il faca romanilor. Multi dintre ei nu au ce sa puna pe masa.

  • Daniel Malaelea
   ai dreptate dar tot cred ca a fost un cadou mai uman, mai sugestiv….poate ma insel eu.

 5. Dragi romani, nu e de ajuns ca trebuie sa alegem dintre acesti 2 buhaiti ai istoriei, dar s-au mai si compromis liberali de-a lungul si de-a latul tarii, si pentru ce? Pentru un viitor ciolan care s-ar putea sa nu fie?! Pentru un inodor, incolor si insipid candidat de la partidul pe care liberalii pur sange il urasc cl mai mult?! Pentru compromiterea totala a lui ciuhandu si punerea pe cruce definitiv a pntcd?! si asta unde, la timisoara unde au murit oameni impotriva celor care azi mi-l aduc pe prostanac drept erou?! Iarasi istoria ne-a jucat o festa si nu am fost instare sa capacitam populatia sa aleaga un altfel de presedinte. Doamne ajuta ca la viitoarele alegeri sa avem candidati nu papusi expirate.

  • Chris,
   cred ca este important sa incercam cu totii, cei care gandim la fel, sa fortam schimbarea, sa impunem alte modele, sa eliminam aceasta dictatura a non valorilor cum o numesc eu….si sa fortam partidele sa se schimbe si sa promoveze meritocratia….nu vom reusi acest lucru daca ramanem insule izolate. Astept sa mai scrii.

 6. Frica de dumnezeuse regaseste in fptele de zi cu zi.Basescu nu a dat niciodata dovada ca se teme de el.In schimb se teme de dodarele dumisale in care este acuzat de furturi si terorism.
  GEOANA este mult prea fin si educat pentru politica dusa la Byucuresti.
  Pe 6 dec voi vota Geoana.

  • Doru
   este important sa mergi la vot.

 7. Pana la urma nu mi s-a parut juratul pe Biblie atat de deplasat avand in vedere faptele de infirmat. Viitorul presedinte Geoana a jurat in acest fel credinta interselor statului, iar cel suspectat de o fapta penala(lovirea) a jurat ca nu a facut-o… sau cum n-a facut-o 🙂

  • Ovidiu
   nu sunt de acord cu tine…..juramantul pe Biblie nu avea ce cauta in campanie electorala…altceva este juramantul la investitura intr-o functie in stat…

  • Ovidiu
   da foarte bun clipul….eu sunt convinsa insa ca acelasi spirit il intalnim si la multi tineri romani asa ca tine.

 8. Păi însuși Iisus Hristos spune să nu faci jurăminte, mai ales pe lucruri sfinte – vezi mai jos excerptele…

  Dl. Băsescu nu e oricum ușă de biserică, iar dl. Geoană și-a „descoperit” această afinitate pentru cele sfinte de curînd.

  Nu mai explic valoarea jurămintelor politicienilor care se bagă în față cînd e vorba de pupat moaște…

  Sfânta Evanghelie după Matei capitolul 5 (33-37):
  33. Aţi auzit ce s-a zis celor de demult: „Să nu juri strâmb, ci să ţii înaintea Domnului jurămintele tale”.
  34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu,
  35. Nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat,
  36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru.
  37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.

  • Radu B. Multumesc pentru post si pentru citat….urat gestul cu Biblia….si de nescuzat ca amandoi candidatii nu au avut curajul sa spuna nu.

 9. Basescu a facut un cadou de bun simt, un cadou sincer. Geoana s-a folosit de cadou sa-l insulte pe Basescu.

  Pietele externe! Cum care piete externe? Alea externe!

  Aia cu Vantu l-a pus in ghips.
  Aia cu citatul de Titulescu este iertabila din partea mea.
  Aia cu Sondajul l-a scos de fals pe Geoana.
  Basescu a facut o gluma proasta cu Loganul.
  Basescu a fost relaxat si a ras degajat la unele calomnii ale lui Geoana in loc sa il afecteze, gen „il vedeti pe Cocos postas?”
  Geoana spunea niste idei de-ale lui si Basescu spunea: pai astea s-au facut deja, la astea ati votat impotriva acuma v-ati sucit?, asta e buna idea si eu am promovat-o in campanie.

  Geoana a venit atat de sigur pe sine si cand l-a vazut pe Basescu mic, adus de spate, ingrijorat s-a aruncat inainte si a plusat aiurea uitand cu cine sta de vorba.

  Momentul cel mai dur a fost asta:

  Dumneavoastra de cate ori ati baut whiskey cu Vantu
  -Niciodata!(de o fermitate absoluta)
  -Vreti sa-l intrebam pe Domnul Vantu
  -Va rog!
  -Pai haideti sa facem o legatura directa cu Vantu!
  -Va rog!
  -(inghitit in sec) atunci… (inghitit in sec)….

  Si aici a avut Geoana o relevatie: Vantu nu joaca pentru nimeni, Vantu joaca pentru el insusi. Ce aflase el cu o seara inainte era de fapt un fals care sa-l ingroape.

  • Trahanache
   corecta observatiile tale….sper sa mai scrii. Numai bine.

 10. Asa cred si eu ca invocarea Bibliei vine de la oameni care sunt mai departe de canoanele Bisericii. Trebuie sa chibzuim mult atunci cand folosim o asemenea strategie intr/o campanie electorala.
  Vezi:http://nicolaesq.blogspot.com

  • Socrate
   pe langa criza economica asistam si la o criza morala….lipsa modelelor reale, a valorilor in care am fost noi crescuti asa cum imi spunea mie bunica: toti oamenii sunt trecatori dar nu toti trecatorii sunt oameni, duce si la astfel de gesturi tradand de fapt cat de dezorientata a ajuns societatea romaneasca….poate exagerez eu…nu stiu.

  • Bibliotecaru
   a fost o dezbatere care cred ca va determina scorul final….

 11. Singurul care m-a dezamagit a fost Antonescu; in rest, nimic nou sub soare…

  • smart and funny
   cu toate acestea sper ca mergi la vot.

 12. Ana,

  Maine, 06.12.2009, de ziua “Sf. Nicolae”, mergem la vot.
  Mergem sa votam asa cum ne dicteaza constiinta fiecaruia dintre noi.
  Mergem sa votam cu speranta unei vieti mai bune si a unei sanse in plus.
  Mergem sa votam cu increderea intr-o tara normala, cu oameni respectuosi, cu politicieni care stiu sa impuna si, totodata, sa ofere, semenilor lor, cetatenii acestei tari, BUNUL SIMT, COMPETENTA si RESPECTUL neconditionat.

  Totusi, maine este si o zi de sarbatoare, ziua in care “mosul” aduce daruri, atatea cate mai poate, in fiecare casa de roman.
  Nu stiu, pot doar sa presupun, din punct de vedere electoral, cine va fi sa primeasca darul asteptat, seara pe la 9, dar stiu ca noi toti trebuie sa primim un dar simplu, anume OPTIMISMUL!

  Optimism pe care, de prea multa vreme nu-l mai avem si nu-l mai simtim. E, totusi, vremea lui!

  Si cum, in cursul diminetii, in bisericile noastre se spune “Crezul”, tot asa, inainte de a merge sa votam, cred ca ar fi util si necesar sa inlaturam patima, rautatea, agresivitatea, s.a.m.d., amintindu-ne ca exista si CREZUL OPTIMISTULUI. Cititi-l si apoi votati!

  Doamne ajuta!

  P.S. E un fel de LEAPSA. Daca vrei, da-o mai departe!

  http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/12/crezul-optimistului.html

  • Costi
   Doamne ajuta si numai bine.

 13. Intr-adeva mi-a palcut si mie ideea cosului imbelsugat. As completa ca l-am gasit potrivit si cu linia discursului sau.
  La fel de consecvent a fost si dl Geoana cu volumul de bune maniere. Propria carte isi gasea si nu-si locul….
  Miscarea lui Turcescu a fost inteligenta in a pune in discutie la final punctele dubioase ale fiecarui candidat ca o concluzie a confruntarii intr-o maniera mai concisa si mai edificatoare pentru noi.
  Folosirea insa a acestor simboluri sacre o gasesc neinspirata cel putin dintr-un punct de vedere. Contribuie la pierderea caracterului sacru tocmai prin scoaterea din cadrul solemn si aducearea in utilizarea zilnica…
  Romanii tind sa isi piarda credinta si invataturile ei. Au ajuns intr-o goana disperata dupa simboluri si tocmai astfel de evenimente contribuie la acest lucru: imbulzeala de la Pasti este unul din multele exemple..

 14. Hmm..Scriu si nu recitesc decat dupa ce postez.. apar greseli de tastat.. imi cer scuze. Am sa am mai mult grija. Este blogul tau, arata frumos – trebuie mai multa atentie din partea mea.

  Cei doi in fata juramantului nu puteau refuza.
  Fiecare a gasit in sufletul sau exprimarea si fundamentarea in fata lui D-zeu si a oamenilor astfel incat sa se simta impacati cu realitatea asa cum o stiau in acel moment. Dl Geoana a repetat intocmai ce i-a cerut Turcescu si a ramas doar cu indoiala celor ce au privit ca a spus adevarul (indoiala interpretata si prin prisma vizitei de neinteles la Vantu). La dl Basescu in schimb tocmai schimbarea textului solicitat i-a dat credit ca a spus drept ce a spus, nu a fost insa pe textul cerut de Turcescu.. de aici interpretari.. Cred ca dl Basescu a iesit mai bine aici.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.