Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 18, 2017 in International, Politic | 0 comments

Felicitări domnului Sebastian Kurz, noul cancelar al Austriei!

Sebastian este un politician ambițios, de mare perspectivă,  sub mandatul căruia colaborarea româno-austriacă poate fi consolidată.

În calitate de ministru delegat pentru afaceri europene am stabilit un dialog direct, constructiv,  colaborând foarte bine cu Sebastian Kurz – până de curând ministru pentru Europa, Integrare și Relații Externe, acum Cancelar al Austriei. Ne-am sfătuit și susținut reciproc pe teme de interes aflate pe agenda europeană la întâlnirile Consiliului Afaceri Generale.

În plan bilateral, în luna aprilie a acestui an, cu ocazia întâlnirii de lucru oficiale  pe care am desfășurat-o la Viena în calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene, am decis intensificarea cooperării atât  pe teme de actualitate aflate pe agenda europeană, dar și pe temele de interes pentru România și Austria, în ce privește revigorarea și promovarea Strategiei Dunării sau Balcanili de Vest, de exemplu.

Împreună cu Sebastian am stabilit un dialog direct și o colaborare foarte strânsa atât la nivel de miniștrii, cât și la nivel de experți pentru pregătirea Președinției Consiliului UE, în condițiile în care România va prelua mandatul de la Președinția austriacă a Consiliului UE.

Deținerea Președinției rotative a Consiliului UE reprezintă în egală măsură o provocare, dar și o excelentă oportunitate pe care trebuie să o valorificăm, în acord cu principiile și valorile Uniunii și cu angajamentul pentru o Uniune Europeană mai puternică și mai coezivă. Austria și România, două țări ce vor asigura succesiv Președinția rotativă, trebuie să fie intr-un dialog permanent la toate nivelurile pentru a avea mandate de succes în fruntea Consiliului UE.​

20 aprilie 2017: Întrevedere cu Sebastian Kurz, ministrul austriac pentru Europa, Integrare și Relații Externe

22 mai 2017, Bruxelles: la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) în format UE27

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.