Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 23, 2009 in Politic, Profesional | 4 comments

Faliment – lichidare cu cartile pe masa!

Este lichidarea o procedura care sa elimine si sa curete mediul de afaceri de firmele fantoma? Este lichidarea unui debitor aflat in incapacitate de plata preferabila reorganizarii?

Personal consider ca daca un debitor aflat in incapacitate de plata are o sansa reala de reorganizare atunci trebuie sa se reorganizeze conform unui plan de reorganizare realist si de care trebuie sa se tina. Dar nu trebuie sa foloseasca procedura reorganizarii doar pentru a trage de timp pentru ca pana la urma tot in lichidare va ajunge dar cu costuri si pierderi mult mai mari.

Si… este falimentul, lichidarea bau bau-ul de care trebuie sa ne speriem?

4 Comments

  1. Falimentul este sigur o tragedie profesionala si personala pentru cei implicati dar si un rau necesar. Are insa si multe efecte pozitive.
    Din pacate fenomenul e relativ nou si putin acceptat in Romania, devine prea personal, si se face uneori prea tirziu pentru a mai putea reorganiza.

  2. Nu cunosc exact legea falimentului in Romania dar nu am auzit vre-o firma care sa se fi reorganizat si repus pe picioare asa cum de exemplu se intimpla in USA prin capt.11.Sa nu uitam ca Donald Trump a fost falit si s-a ridicat. In Romania cind o iei la vale nu te mai opresti si mai rau, nu te mai ridici. Poate ca ar trebui luate si lucrurile bune din occident nu doar alinierea preturilor.

    • vasile
      ai perfecta dreptate

  3. personal nu cred ca bau bau-ul este reprezentat de faliment.bau bau-ul este reprezentat de planul de reorganizare.daca acesta iese..nu iti faci griji de faliment..esti inca in joc.daca nu ..bad luck.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.